Florin Cîțu, despre certificatul verde la locul de muncă: „Eu am luat decizia să fie introdus”

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru români. Iată ce a declarat fostul premier al României despre certificatul verde!

Recent, fostul premier Florin Cîțu a oferit un interviu pentru DCNews, unde a declarat că el este cel care a luat decizia ca certificatul verde să fie introdus în locurile și în instituțiile publice.

Președintele liberalilor a recunoscut că el este cel care a propus un proiect de lege în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde pentru angajații din sistemul sanitar. Florin Cîțu susține că cea mai bună variantă pentru a scăpa de virus este va.ccinarea populației.

Fostul premier a declarat că după ce a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în locuri și instituții publice, rata de va.ccinare din România a crescut.

„Eu am luat decizia să fie introdus în locuri publice, în instituţii publice, la intrare, ce ne-a permis legea.

Când a fost vorba despre angajaţi, acolo am propus un proiect de lege, l-am semnat, l-am dus în Parlamentul României, pentru cei din sistemul de sănătate – şi sectorul privat şi cel public.

Şi aţi văzut că imediat ce a fost depus, rata de va.ccinare a crescut imediat.

Astăzi, cea mai bună variantă este să te vaccinezi ca să te protejezi de boală sau să faci o formă uşoară a bolii.

Mai departe, depinde foarte mult de voinţa politică. Eu cred că, aşa cum avem astăzi, este un pas important să foloseşti certificatul verde când intri în instituţii sau când mergi la mall, mai departe vom vedea dacă există voinţă şi pentru restul.

Eu susţin în continuare proiectul meu care este în Parlamentul României”, a declarat Florin Cîţu.

Fostul premier Florin Cîțu insistă ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru angajaţii din sistemul de sănătate.

„Este un compromis. El există astăzi, doar dacă-l ducem un pas mai departe pentru angajaţii din sistemul de sănătate. Eu cred că acolo e nevoie. Poate şi la Interne sau Apărare sau chiar şi la Învăţământ.

Vă spun la Sănătate de ce: când te duci în spital să te tratezi, trebuie să-ţi faci singur un test, să-l plăteşti.

Cumva trebuie şi în partea cealaltă o măsură pentru medicul la care te duci.