Se trece din nou în online. Ministrul Educației a anunțat închiderea scolilor

Ministrul Educației a făcut noi declarații despre închiderea școlilor care nu au atins pragul de 60% de personal imunizat. Sorin Cîmpeanu a spus că siguranță totală nu există, dar că regulile de protecție sunt respectate în interiorul instituțiilor de învățământ, mai mult decât în alte părți.

Sorin Cîmpeanu a declarat că, potrivit regulilor în vigoare, săptămâna viitoare se vor închide 54 de școli din Capitală pentru că nu au atins pragul de 60% din personal imunizat. Ministrul Educației spune că sunt multe școli unde dacă s-ar va.ccina o persoană sau două, s-ar depăși pragul impus.

„În București, săptămâna viitoare va fi peste 3 la mie incidența, acele 54 de școli care nu au rata de va.ccinare vineri, pentru că ziua de raportare este vineri, de 60%, vor trebui din păcate să treacă în online’, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Un alt subiect de interes în această perioadă îl reprezintă testele de salivă pentru elevi. Școala a început de două săptămâni, iar testele lipsesc cu desăvârșire din cauza faptului că s-a blocat licitația. Una dintre firmele participante a făcut contestație și achiziția stă pe loc până la decizia instanței.

Când ajung în școli testele pentru elevi
Într-o intervenție la Digi 24, Ministrul Educației a spus că testele ar putea ajunge în școli într-o săptămână sau două. El spune că este foarte important ca aceste teste să existe și că a observat că părinții și elevii s-au obișnuit să le utilizeze.

Deși Cîmpeanu consideră că în școli se respectă regulile de protecție mai mult ca în alte locuri, el admite că siguranță totală nu există motive pentru închiderea instituțiilor de învățământ.

„Apreciez împreună cu Ministerul Sănătății și INSP care au spus că nu există motive pentru închiderea școlilor că, dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online, trebuie să se facă în funcție de mai mulți parametri, inclusiv presiunea pe spitale”, a explicat ministrul Educației.

La începutul acestei săptămâni, Sorin Cîmpeanu și-a cerut scuze din partea părinților pentru că lipsesc testele din școli și i-a rugat să-i testeze pe copii acasă, din banii lor. Ministrul Educației a precizat că-și cere scuze în numele celorlalte autorități care ar fi trebuit să asigure necesarul de teste.

Reamintim faptul că școlile au rămas fără teste de salivă pentru elevi după ce achiziția a fost contestată inițial de o firmă participantă la licitație, iar ulterior de încă alte două firme. Până la o decizie din partea Instanței, întreg procesul stă pe loc.