Simptome Omicron. Cât timp durează manifestările neplăcute

Varianta Omicron s-a răspândit la nivel mondial, motiv pentru care specialiștii în sănătate o monitorizează cu atenție. Cât timp durează simptomele Omicron și cât timp este considerată o persoană contagioasă?

Simptomele variantei Omicron nu diferă foarte mult de cele ale celorlalte tulpini ale corona.virusului, dar pentru că tulpina se răspândește cu o mai mare rapiditate, specialiștii în sănătate au decis să le studieze cu atenție.

Iată cât durează simptomele Omicron și care sunt acestea.
Simptome Omicron. Cât timp persistă simptomele după infectarea cu varianta Omicron a corona.virusului?

Varianta Omicron a corona.virusului a dat naștere unui nou val de îmbolnăviri, lucru care a ajuns să stârnească îngrijorarea autorităților. Astfel, specialiștii sunt în căutarea celor mai eficiente metode pentru a ține pe loc răspândirea virusului.

Despre varianta Omicron se știe că este mult mai contagioasă comparativ cu restul tulpinilor, însă atunci când vine vorba despre simptome, acestea nu diferă foarte mult de tulpina Delta.

Practic, în urma infectării cu tulpina Omicron, bolnavii se pot confrunta cu dureri de cap, dureri de gât, stări febrile, dureri musculare, oboseală sau congestie nazală. Transpirațiile abundente, în special în timpul nopții, reprezintă un alt simptom al infecției cu tulpina Omicron.

În urma unui studiu efectuat în Norvegia, acolo unde a fost descoperit un focar cu tulpina Omicron, specialiștii au descoperit că simptomele asociate bolii nu durează foarte mult.

La majoritatea pacienților, simptomele Omicron nu au durat mai mult de câteva zile, ajungând până la maximum o săptămână.

Cât timp pot fi considerate contagioase persoanele infectate cu tulpina Omicron?
O persoană care se infectează cu Omicron poate fi contagioasă între 10 zile și chiar câteva săptămâni, în funcție de forma bolii pe care o dezvoltă. Astfel, persoanele care fac o formă ușoară și în cazul cărora simptomele de boală dispar imediat nu mai sunt contagioase după 10 zile.

Bolnavii care dezvoltă o formă mai gravă pot fi contagioși mai mult timp, mai ales dacă simptomele de boală nu dispar.

Deși se răspândește mai rapid în cadrul comunității, specialiștii sunt de părere că varianta Omicron are mai puține șanse să dea naștere unor forme severe de boală și care să necesite spitalizare.