Bill Gates, cofondatorul Microsoft a transmis un mesaj dur guvernelor lumii

Bill Gates susține că lumea ar putea avea de-a face cu un agent patogen cu o rată mult mai mare de de.cese sau forme grave. Astfel, omul de afaceri face apel la guverne să contribuie cu miliarde de dolari pentru a fi pregătite pentru următoarea epi.demie globală, care va veni cu siguranță.

Miliardarul recunoaște că variantele Delta și Omicron sunt cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, însă avertizează că lumea ar putea avea de-a face cu un virus nou, cu o rată mult mai mare de de.cese sau forme grave, potrivit Mediafax.

”Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, susține Gates.

Cofondatorul Microsoft este de părere, de asemenea, că mare parte din inovațiile pentru pregătirea unei viitoare pandemii ar putea fi utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, precum crearea unui va.ccin pentru H.I.V și a unor va.ccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Mai mult, miliardarul consideră că cei doi mari dezvoltatori ai dezvoltării va.ccinurilor în timpul pan.demiei CO.VID-19, CEPI (Coaliția pentru inovațiile de pregătire epi.demică) și guvernul SUA, au fost ”curajoși” să pună bani în pericol pentru a crea portofolii largi de va.ccinuri potențiale.

”Banii riscați au fost cei care au determinat desfășurarea evenimentelor. Așadar, a existat un beneficiu global uriaș. Acum suntem cu toții mult mai inteligenți”, a mai spus Gates.

Bill Gates susține că lumea are nevoie de o cercetare globală, în valoare de miliarde de dolari, pentru a se pregăti mai bine pentru următoarea pan.demie, relatează The Guardian.

Profesorul Cherry Gagandeep Kang, membru al consiliului CEPI și virolog la Colegiul Christian Medical, din Vellore, India, a avertizat că ar trebui să ne așteptăm ca țările să-și pună interesul național pe primul loc.