Ce spune fosta soție a lui Vladimir Putin despre căsnicia lor: „Am plâns o zi întreagă”

Despre viața personală a lui Vladimir Putin se cunosc puține lucruri, însă fosta soție a președintelui Rusiei a vorbit despre felul în care au decurs lucrurile între ei, potrivit express.co.uk.

Liudmila Aleksandrova Ocheretnaia l-a cunoscut pe Vladimir Putin la Leningrad și s-au căsătorit în 1983. În 2013, cei doi au anunțat public că divorțează, în urma unei decizii reciproce. Cuplul are două fiice, respectiv Mariya și Ekaterina.

A născut primul copil singură
Într-o biografie a lui Putin din 2002, publicată în Foreign Policy, Liudmila Aleksandrova Ocheretnaia a susținut că Vladimir Putin nu a fost prezent la nașterea primului lor copil, fiind plecat într-o călătorie de afaceri.

La întoarcere, președintele Rusiei a impus ca pe fetiță s-o cheme Maria, după mama sa, deși Ludmila și-a dorit s-o boteze Natașa: „Am plâns o zi întreagă. Dar apoi mi-am dat seama că nu aveam de ales și fiica mea avea să fie Maria”.

În 2011, presa germană a publicat mai multe materiale în care Vladimir Putin era acuzat că își lovește soția. Împrietenă cu un agent de spionaj din Germania de Vest BND, Ludmila i-ar fi mărturisit că este victima violenței domestice și că soțul ei ar întreține relații exatraconjugale.

Putin, suspectat de numeroase aventuri cu alte femei
În presa rusă, s-a tot vehiculat că președintele Rusiei ar fi avut numeroase relații în afara căsătoriei. O investigație a Proekt Media susține chiar că Putin ar mai avea o fiică cu o milionară rusă.

Conform declarației de divorț, decizia a fost comună. Ludmila susținea că „nu-mi place publicitatea și nici să zbor alături de soțul meu în toate călătoriile lui”, deși cei doi s-au cunoscut când ea lucra ca însoțitoare de bord la Aeroflot.

După ascensiunea lui Vladimir Putin pe scena politica, Ludmila a stat departe de lumina reflectoarelor, cu excepția cazurilor cerute de protocol și limitându-si declarațiile la susținerea față de soțul ei.