Fată de 13 ani din Cluj, căsătorită cu un italian de 75 de ani! Cine a dăruit-o pe Livia lui Franco

O clujeancă în vârstă de doar 13 ani, are o relație cu un bărbat italian de 75 de ani. Fratele Liviei este cel care a dus-o pe tânără în casa lui Franco, cel care îi putea fi chiar străbunic.

O fată de 13 ani dintr-o comună clujeană s-a ”căsătorit” cu un bărbat în vârstă de 75 de ani, un cetățean italian. Între cei doi există o diferență de vârstă de 62 de ani, iar bărbatul și-a asumat o relație cu minora și nici măcar procurorii nu au fost prea surprinși de situație.

Italianul a fost acuzat de către procurori pentru un act sex.ual cu un minor, și nu de vi.ol. Procurorii DIICOT au considerat că Livia, la doar 13 ani, avea discernământul necesar pentru a consimţi relaţiile sex.uale cu un bărbat de 75 de ani.

Ministerul Justiţiei susţine că astfel de cazuri sunt ”excepționale/extreme”, iar ”vârsta consimţământului sex.ual” n-ar trebui impusă prin lege, pentru că ”organul judiciar, fiind cel mai bine poziționat, e singurul în măsură să determine dacă minorul avea discernământ”.

Fratele tinerei a fost cel care a dus-o în casa italianului
Cel care le-a făcut practic cunoștință a fost chiar fratele Liviei. Gianfranco G., zis Franco, avea 75 de ani şi locuia în casa fostei lui soţii, dintr-o comună din Cluj. Pe Livia, care locuia în acelaşi sat, a cunoscut-o în decembrie 2020, după ce fratele fetei, Zoro G., a luat-o de mână şi a dus-o în casa italianului.

Ceva timp mai târziu, fata de 13 ani s-a mutat la Franco şi ”a început o relație de concubinaj” cu Gianfranco, precizează DIICOT.

Livia a fost cerută la vârsta de 13 ani de către Gianfranco
Italianul nu s-a ascuns de ochii lumii: din luna martie 2021, a început să posteze pe pagina lui de Facebook pozele pe care i le-a făcea Liviei în casa sau în maşina lui, iar două luni mai târziu, spun procurorii, el a organizat o petrecere de „nuntă” și i-a dat un „inel” copilei de 13 ani. Abuzul sex.ual a durat şase luni, până în iunie 2021, când Livia a plecat la sora ei, în Timișoara. Franco a mers după ea şi a adus-o înapoi.

Însă, din acel moment, fata „a refuzat relațiile sex.uale cu cetăţeanul italian, fără să fie forțată să le întrețină din nou”, subliniază judecătorul de la Tribunalul Cluj care, luna trecută, a decis că bărbatul poate fi cercetat în arest la domiciliu

”Va împlini în luna martie 76 de ani, starea lui de sănătate este relativ precară, iar în detenție se pare că nu primește medicamentele necesare ținerii sub control a bolilor de care suferă”, a motivat judecătorul.

Când a comis faptele, Gianfranco avea aceeași vârstă și stare de sănătate, au replicat procurorii. Curtea de Apel Cluj, unde s-a judecat apelul, le-a dat dreptate și a menținut arestul preventiv al italianului, scrie BunăZiuaCluj.