Ce salariu colosal încasează Vladimir Putin lunar? Klaus Iohannis nici nu visează la asta

Multă lume este curioasă de salariu pe care îl încasează Vladimir Putin, liderul de la Kremlin. Cu mai bine de trei decenii președintele Rusiei a intrat în politică, iar cariera acestuia a fost una fulminantă. În data de 31 decembrie 1999 a devenit conducător după ce a promulgat o lege i se permite să ocupe funcţia încă două mandate.

Deși mulți se așteptau ca onorariul acestuia să fie unul mare, salariul pe care îl câștigă este destul de mic.

Ce salariu are Vladimir Putin
De-a lungul mai multor ani, mulți au vrut să afle ce avere deține președintele Rusiei, dar acesta este un secret foarte bine păstrat. Deși din documente reiese că acesta ar deține o avere modestă, în realitate, lucrurile ar sta cu totul diferit.

În acte, acesta primește un salariul decent, dar se pare că averea acestuia ajunge la fabuloasa sumă de 200 de miliarde de euro.

Potrivit unor surse, în 2020, venitul anual al liderului de la Kremlin a fost de 10 milioane de ruble, adică 130.000 de dolari, așadar Putin ar câștiga lunar, suma de 10.833 de dolari.

Salariul lui Vladimir Putin a înregistrat o creștere considerabilă față de perioada 2012-2016, când lua în mână, suma anuală de șase milioane de ruble, adică 77.000 de dolari, notează impact.ro.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin ar avea palate în valoare de câteva zeci de miliarde de euro, yacht-uri, mașini de lux și bijuterii care i-ar face invidioși și pe șeicii arabi.

Serghei Pugachev, cel care a fost bancherul liderului rus, a afirmat că averea liderului de la Kremlin este aproape imposibil de verificat. Astfel, nici revista Forbesc nu a reușit să afle o sumă exactă în ceea ce privește averea lui Putin.

”Tot ceea ce aparţine Rusiei el consideră a fi al lui. Totul, adică Gazprom, Rosneft, companii private. Orice tentativă de-a calcula averea lui nu va avea succes. Este cel mai bogat om de pe pământ atât timp cât se află încă la putere. Punct!”, a declarat Pugachev, în urmă cu ceva timp, potrivit stiridinlume.ro.

Având în vedere că vineri, 25 februarie 2022, este cea de-a doua zi de răz.boi în Ucraina, oficialii ruşi susţin că pot opri această operaţiune militară doar dacă se respectă o singură condiţie. În cazul în care Kievul nu va garanta un statut neutru, adică să nu adereze la NATO sau UE, atacurile vor continua.

Mai mult decât atât, Federația Rusă afirma faptul că este vorba despre o acțiune de încetare a răz.boiului și de protejare a cetățenilor rusofoni şi acuză Ucraina că în momentul de fata pune la cale un geno.cid. De asemenea, Dmitri Peskov transmite ca Rusia nu poate fi pusă în spatele unei cortine de fier, potrivit Interfax.