Dragostea de mamă nu are limite! Cu copilul în brațe, această femeie a trecut granița pe jos din Ucraina în România

Cu copilul în brațe, o mamă a trecut granița pe jos din Ucraina în România. Situația tensionată din Ucraina i-a determinat pe cetățeni să fugă din calea răz.boiului și să își salveze familiile. O mamă din Ucraina și-a luat bebelușul și a trecut granița în România, pe jos.

Cu copilul în brațe, o mamă a trecut granița pe jos din Ucraina în România: „Mi-am lăsat familia în urmă”
Rusia atacă Ucraina din toate părțile, iar cetățenii fug din calea răz.boiului. Mii de oameni și-au lăsat casele și au fugit pentru a se apăra de ata.curile Rusiei. Este și cazul unei tinere mămici din Ucraina care a trecut granița în România, pe jos. La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației au ajuns, joi dimineață, zeci de cetățeni din Ucraina care vor să intre în România. Mii de oameni sunt speriați de ceea ce se întâmplă în aceste momente în Ucraina. Femeia și-a luat doar copilul și actele după ea. Aceasta este măritată cu un român și și-a lăsat familia și bunurile în țară, traversând vama Siret în România pe jos.

„Este panică mare pentru că toată lumea vrea să plece de acolo. E aglomerație mare la vamă.E normal că lumea e panicată, toți au familii, copii.Am lăsat mașina acasă, am trecut pe jos, nu pot să stau atât cu copilul. Mă așteaptă soțul în România. Sunt stresată, mi-am lăsat familie, mi-am lăsat tot acolo. Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil”, a spus femeia.

Mii de cetățeni ucraineni încdearcă să intre cu mașinile în Republica Moldova prin vama Palace, speriați de răz.boiul produs de Rusia. Primarul Kievului Vitali Kiciko a cerut cetățenilo să rămână în case și să țină la îndemnână actele și lucrurile de primă necesitate. Joi dimineață au fost cozi și la bancomatele din Kiev, înainte ca mulți locuitori să plece din capitală. Și metroul din Ucraina a fost aglomerat,iar o parte din locuitori au părăsit capitala cu autobuze.

De asemenea, România poate primi 500.000 de ucraineni. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunțat că aceștia vor fi găzduiți în taberele amplasate în 4 județe. Lucian Bode, ministrul de Interne declarase încă de săptămâna trecută că planul de acțiune pentru gestionarea unui flux masiv de refugiați la granița de nord a României a fost finalizat. „Taberele pentru refugiații ucraineni ar urma să fie montate în județele Maramureș, Suceava, Botoșani și Iași. Suntem pregătiți de două săptămâni pentru a-i primi. În cel mult 12 ore de la primirea dispoziției oficiale putem monta corturile pentru sinistrați sau refugiați. Noi am mai utilizat și în trecut asemenea tabere, de când cu inundațiile care au lăsat pe drumuri o mulțime de oameni, așa că avem experiență în așa ceva. Punctele în care au fost montate tabere sunt verificate periodic pentru a vedea dacă sunt re-utilizabile și în plus am identificat și noi spații în care să putem amplasa noi tabere, dacă va fi necesar. De asemenea, este necesar ca terenul să fie orizontal, să nu existe posibilitatea producerii alunecărilor de teren sau surpărilor”. , au spus pentru HotNews oficialii ISU Botoșani.