Presedintele american Joe Biden a facut anuntul. Rusii se temeau de asta!

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat o mulțime de controverse la nivel internațional și a atras critici de la toate statele. Joe Biden, președintele Statelor Unite, a intervenit și el în acest subiect și a declarat că urmează să fie luate sancțiune dure împotriva Rusiei, drept consecință la situația pe care a provocat-o.

Joe Biden pedepsește aspru Rusia
Joe Biden anunță sancțiuni ”devastatoare” împotriva Rusiei, după ce aceasta a invadat Ucraina și a declarat, oficial, răz.boi. Vladimir Putin a făcut multe declarații la adresa SUA și a criticat atitudinea acestui stat față de Rusia, semn că acestea cele două tabere nu sunt deloc în relații prea bune.

Joe Biden a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că este extrem de dezamăgit de faptul că Putin a ales răz.boiul și nu calea cea dreaptă, motiv pentru care Rusia va suporta consecințele. Astfel, a stabilit deja mai multe măsuri pe care le va lua în ceea ce privește statul lui Putin, astfel încât să îl pedepsească pentru situația pe care a iscat-o.

“Putin a respins toate ofertele noastre de dialog. Săptămâni întregi am avertizat că invazia se va întâmplă și acum o vedem pe scară largă. Putin este agresorul. Putin a ales acest răz.boi. Acum va suporta consecințele.”, a declarat Joe Biden.

Joe Biden, împotriva Rusiei
Joe Biden este extrem de dezamăgit de faptul că Rusia a încălcat legislația internațională și și-a luat rolul de agresor, în condițiile în care ar fi putut negocia pe cale pașnică. Astfel, președintele SUA a declarat că urmează să limiteze abilitatea Rusiei de a face afaceri în dolari, lire și yeni și va sancționa toate băncile rusești care au active de peste un trilion dolari.

Iar asta nu este tot. Președintele american susține că America va îngheța activele celor mai cunoscute bănci rusești, iar companiile ruse de stat nu vor mai putea să se împrumute pe piețe global. Joe Biden amenință că Rusia va plăti scump pentru încercarea președintelui ei de a construi un imperiu din teritoriile Ucrainei.

În plus, America este pregătită pentru orice și nu se teme de adversar. Joe Biden a declarat că, în condițiile în care Rusia va încerca un atac cibernetic și în State, așa cum a făcut în Ucraina, este gata să răspundă sub aceeași formă.