Rusia amenință Suedia și Finlanda să nu se alăture NATO

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, a anunțat că Finlanda și Suedia vor fi amenințate dacă vor deveni state membre NATO. Ce a mărturisit Sanna Marin, premier finlandez, și în ce condiții ar cere să se alăture celorlalte state.

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, a anunțat că Finlanda și Suedia vor fi amenințate dacă vor deveni state membre NATO.

„Toate statele membre OSCE, inclusiv Finlanda și Suedia, au reafirmat principiul că securitatea unei țări nu poate fi construită în detrimentul securității altora. Evident, aderarea Finlandei și Suediei la NATO, care este în primul rând o alianță militară, ar avea consecințe militare și politice grave, ceea ce ar impune țării noastre să răspundă”, a declarat Maria Zakharova

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a invitat Finlanda și Suedia la un summit virtual pentru a discuta situația din Ucraina.

„Dacă problema securității naționale devine acută”, a transmis Sanna Marin, premier finlandez.

Sanna Marin, premier finlandez, a anunțat că oamenii sunt pregătiți să se alăture NATO dacă securitatea va fi pusă în pericol. Atacurile din Ucraina nu se opresc, iar locuitorii se tem din ce în ce mai mult.