Câte clase și ce studii are Vladimir Putin, de fapt:

Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici lideri politici de pe mapamond. Puțini, însă, sunt cei care știu câte clase și ce studii are președintele Rusiei.

În 1960, Vladimir Putin a început să studieze la Școala elementară nr. 193 de pe strada Baskov. Până în clasa a cincea, actualul președinte al Rusiei nu fusese cooptat încă în organizația locală de pioneri. Vladimir Putin a absolvit, ulterior, secția de drept internațional a Facultății de drept a Universității de Stat din Leningrad în 1975 , cu o teză despre politica S.U.A pe continentul african.

În anii de studenție, el a devenit membru al Partidului Comunist până la dizolvarea acestuia în decembrie 1991. Câșiva ani mai târziu, Vladimir Putin a fost trimis sub acoperire în 1985, în Germania de Est, de către KGB. Numele său de spion era ”Domnul Adamov”.

Ascensiunea neașteptată a lui Vladimir Putin

În urmă cu trei decenii, Vladimir Putin intra în politică, iar ascensiunea acestuia a fost una neaşteptată. Pe 31 decembrie 1999, a fost numit președintele Rusiei, iar după ce a promulgat o lege i s-a permis să ocupe funcţia de șef al statului pentru încă două mandate.

Serghei Pugachev, cel care a fost bancherul liderului rus, a afirmat că averea liderului de la Kremlin este aproape imposibil de verificat. Nici măcar revista Forbes nu a reușit să afle suma exactă a averii pe care o deține Vladimir Putin.

”Tot ceea ce aparţine Rusiei el consideră a fi al lui. Totul, adică Gazprom, Rosneft, companii private. Orice tentativă de-a calcula averea lui nu va avea succes. Este cel mai bogat om de pe pământ, atât timp cât se află încă la putere. Punct!”, a declarat Pugachev în urmă cu ceva timp.