Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere ca țara să fie primită în Uniunea Europeană: ”E un moment crucial”

Președintele ucrainean, Volodomir Zelenski a cerut sâmbătă ca țara să fie primită în Uniunea Europeană. Deși președintele Ucrainei cere țărilor Uniunii Europene să decidă aderarea țării la blocul comunitar, acesta este un proces îndelungat care prevede mai multe condiții.

Ucraina trece printr-o perioadă dificilă, asta după ce militarii ruși au atacat țara. Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei a mărturisit că este un moment crucial pentru țară și nu mai este timp de negocieri, așa că cere aderarea Ucrainei în Uniunea Europeană.

”Este un moment crucial pentru a încheia o dată pentru totdeauna discuția de lungă durată și a decide aderarea Ucrainei la UE. Am discutat cu @eucopresident despre asistență suplimentară eficientă și lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”, a scris Volodimir Zelenski pe pagina sa de Twitter.

Președintele Ucrainei postează diferite mesaje pe rețelele de socializare în ultimele ore, iar în ultima sa postare, acesta a refuzat oferta SUA de a-l evacua din țară și a mărturisit că își va apăra teritoriul până în ultimul moment.

Statele Unite ale Americii i-au propus lui Volodimir Zelenski să părăsească țara, însă acesta nu a acceptat oferta și a decis să rămână în capitala țării.

„Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.