Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei

În contextul în care întreaga planetă se concentrează pe ceea ce se întâmplă între Rusia și Ucraina, Kim Jong Un dă fiori lumii.

Coreea de Nord a anunțat, sâmbătă seara, că a făcut un test balistic, anuntă autoritățile japoneze, după ce paza de coastă din Japonia a semnalat prezența unei rachete balistice venind dinspre Coreea de Nord.

Statul Major al armatei sud-coreene a confirmat observarea unui „proiectil neidentificat” care se deplasa spre est, potrivit agenţiei Reuters şi cotidianului The Japan Times.

Şi armata sud-coreeană a anunţat că nord-coreenii au lansat un proiectil sau proiectile încă necunoscute. Ulterior, Coreea de Nord a făcut anunțul testului.

Liderul Coreea de Nord probabil a efectuat un test balistic, profitând de faptul că atenţia întregii lumi se concentrează pe răz.boiul dintre Rusia şi Ucraina, în aceste momente.

Pe 30 ianuarie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică
de tip Hwasong-12, cu rază intermediară de acţiune. Guvernul de la Tokyo crede că rachetele de acest tip au raze de acţiune de 5.000 de kilometri, ceea ce reprezintă o amenințare clară pentru Japonia.
O rachetă balistică este o rachetă cu o cale de zbor suborbital. Racheta poate avea un focos unic sau fracțional, care este compus din mai multe vehicule independente de reintrare.