Putin fierbe! Toate planurile i-au fost date peste cap: „E furios. S-a gândit că…”

Riho Terras, fost comandant al forţelor armate din Estonia, a făcut, pe Twitter, o dezvăluire halucinantă. Se pare că Putin nu a fost pregătit cu ra.chete şi ar.me decât pentru câteva zile de răz.boi, iar o rezistenţă a ucrainenilor de zece zile în faţa armatei ruse l-ar obliga pe Putin să intre la negocieri.

Terras, fost militar estonian de rang înalt, actualmente membru al Parlamentului European, a dezvăluit că, în câteva zile, Putin va rămâne fără ra.chete, fără ar.me şi fără muniţie. Mai mult, ruşii nu mai au materii prime ca să producă ar.me, principalii lor furnizori fiind Slovenia, Finlanda şi Germania, care au întrerupt furnizarea.

”Putin e furios, s-a gândit că tot răz.boiul va fi ușor și totul se va face în 1-4 zile. Le lipsesc ar.mele, fabricile Tula și 2 Rotenberg nu pot îndeplini fizic comenzile pentru ar.me. Puștile și muniția sunt tot ce pot face. Următoarele ar.me rusești pot fi produse în 3-4 luni. Chiar și așa, nu au materii prime. Ceea ce înainte era furnizat în principal din Slovenia, Finlanda și Germania este acum întreruptă”, scrie Riho Terras pe Twitter.

Fostul comandant este de părere că, dacă ucrainenii ar reuşi să le mai ţină piept ruşilor încă zece zile, ruşii vor rămâne fără bani, ar.me şi resurse, ceea ce îi va obliga să intre la negocieri. Terras mai spune că, de fapt, planul Rusiei s-a bazat pe răspândirea panicii, liderul de la Kremlin sperând că civilii şi armata se vor preda, iar Zelenski va fugi. Îndârjirea preşedintelui ucrainean, a militarilor şi a civililor de a-şi apăra ţara i-a dat, însă, planurile peste cap.

”Unitatea specială Alpha se află în apropiere de Kiev din 18 februarie. Scopul a fost de a lua Kievul și de a instala un regim marionetă. Ei pregătesc provocări împotriva civililor nevinovați – femei și copii – pentru a semăna panică. Acesta este atuul lor. Întregul plan al Rusiei se bazează pe panică – că civilii și forțele armate se predau și Zelenski fuge. Ei se așteaptă ca Harkov să se predea mai întâi, astfel încât celelalte orașe să urmeze exemplul pentru a evita vărsarea de sân.ge. Rușii sunt șocați de rezistența acerbă pe care au întâmpinat-o”, mai susține fostul comandant al armatei estoniene.

Potrivit acestuia, ruşii dau cu rachete la intimidare, ca să semene panică: ”Loviturile cu ra.chete sunt pentru intimidare, rușii le trag la întâmplare pentru a lovi „accidental” clădiri rezidențiale pentru a face atacul să pară mai mare decât este în realitate”, este de părere Terras.