Anuntul lui Klaus Iohannis care starneste furtia lui Putin. Ce decizie a luat astazi presedintele Romaniei

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de ultimă oră. Președintele țării noastre a declarat în urmă cu puțin timp că România sprijină Ucraina şi Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană. Iată care a fost mesajul postat de președintele României pe rețelele de socializare!

Președintele României a făcut o postare pe contul său personal de Twitter în care a explicat că țara noastră sprijină integrarea Ucrainei, dar și a Republicii Moldova și a Georgiei în Uniunea Europeană.

Șeful statului a mai adăugat că locul acestor parteneri ai Uniunii Europene este în familia europeană, iar România va face tot posibilul ca acest lucru să devină realitate.

”România sprijină total integrarea Ucrainei, la fel ca și integrarea Republicii Moldova și a Georgiei, în Uniunea Europa. Aceste țări sunt partenere cu familia europeană, iar România va face tot ce este posibil ca integrarea să devină o realitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Acest anunț făcut de președintele României a venit după declarațiile pe care le-a oferit ieri președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Șeful statului a mulțumit ieri României pentru tot sprijinul acordat, în această situație limită, cetățenilor ucraineni care au fugit de război, la noi în țară.

Preşedinţii din opt state din centrul şi estul Europei au cerut ca țările membre din Uniunea Europeană să acorde Ucrainei statutul de ţară candidată şi să deschidă negocierile de aderare la UE.

”Noi, preşedinţii statelor membre UE: Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonia, Republica Slovacă şi Republica Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, au transmis aceștia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a scris un mesaj pe rețelele de socializare prin care a mulțumit țării noastre și, implicit, președintelui Klaus Iohannis pentru susținerea și ajutorul pe care l-am oferit Ucrainei.

De asemenea, Volodimir Zelenski s-a declarat cât se poate de recunoscător.

”Recunoscător României pentru că a adus o contribuție semnificativă la capacitatea de apărare a Ucrainei și susținerea aderării țării noastre la UE. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, a transmis președintele Ucrainei.