Raed Arafat, despre ridicarea restricțiilor

Situația din România este în continuare una dificilă și lucrurile par să nu mai revină la normal.

Numărul de infectări este tot unul ridicat, deși românii sunt optimiști și speră că pan.demia se va termina. Raed Arafat a vorbit despre acest subiect și a atras atenția asupra ideii că pan.demia ar fi trecut odată cu începutul răz.boiului.

Arafat, despre restricțiile din România
Situația din țara noastră este tot mai dificilă din cauza pan.demiei de coro.navirus. Numărul de infectări este unul extrem de ridicat și, chiar dacă se menține pe o pantă descendentă, nu a scăzut suficient cât să nu ne mai facem griji.

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre răz.boi și de situația critică din Ucraina, care afectează, în mod indirect, toate țările vecine. România este principalul susținător al Ucrainei și primește în țară o mulțime de refugiați, chiar și fără test co.vid sau va.ccin, fără o dovadă că sunt sănătoși, având în vedere vremurile de acum.

Astfel, românii se gândesc că pan.demia nu mai este dacă nu se mai vorbește despre acest subiect, dar Arafat a explicat cum stau, de fapt, lucrurile. Raed Arafat a explicat că doar pentru că acum se vorbește despre răz.boiul din Ucraina, nu înseamnă că epidemia de cor.onavirus s-a încheiat sau că restricțiile împotriva CO.VID-19 au fost anulate complet.

„Norocul nostru este că erau cifrele în scădere, dar tot sunt câteva mii cazuri pe zi, tot trebuie să ne protejăm. Această chestiune că pandemia s-a oprit din cauza răz.boiului, în niciun caz. Faptul că atenţia este mai mare pe criza umanitară şi pe situaţia care este în Ucraina la acest moment este foarte de înţeles pe plan mondial, dar vedem în continuare că măsurile trebuie respectate şi va trebui să le respectăm mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Kelemen Hunor, despre anularea stării de alertă
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit și el despre ridicarea restricțiilor. Acesta a declarat că susține acest aspect și speră că măsurile vor fi relaxate, dar consideră că România încă este în pericol și este necesar să ne protejăm în continuare.

Oficialul susține numărul de pacienți de la ATI încă este îngrijorător de mare și ar trebui să ne concentrăm pe respectarea regulilor în vigoare. Cât despre starea de alertă, Kelemen Hunor a declarat că cel puțin o lună de zile ar mai fi nevoie de ea, pentru că apoi nu ar mai fi nevoie de modificarea multor acte.

“Categoric trebuie să mergem spre a ridica restricţiile şi trebuie să mergem spre a responsabiliza pe fiecare om, pe fiecare cetăţean când e vorba de sănătatea lui şi de sănătatea publică. Acum avem încă peste 10.000 de cazuri pe zi, dar sper că suntem noi pe faza de descreştere şi avem jur de 1.000 de pacienţi la ATI, asta este mai îngrijorător, dar sper că în martie, spre sfârşitul lui martie, putem spune că şi starea de alertă se apropie de final, dar până atunci sigur din restricţii vom mai elimina. Purtarea măştii în aer liber, când se ia o decizie sigur nu vreau să anticipez eu, dar discuţiile din coaliţie cu specialiştii ne duc către o astfel de soluţie.”, a declarat oficialul.