Dezvaluirile unui soldat rus, capturat de civilii ucrainieni

Pe rețelele de socializare apar tot mai multe videoclipuri în care soldații ruși sunt capturați de civili. Aceștia sunt interogați și trași la răspundere despre motivul pentru care se află pe teritoriul Ucrainei. Nu puține sunt dovezile în care oamenii lui Vladimir Putin spun că nu știau unde au fost trimiși. Mărturiile unui prizonier rus au devenit virale, după ce acesta a vorbit despre ce le fac, de fapt, rușii propriilor soldați, răniți în lup.tă.

Soldații ruși au fost trimiși în răz.boiul din Ucraina fără ca acesția să știe unde merg și pentru ce se luptă. Mărturiile unui soldat rus capturat de civilii ucraineni au făcut înconjurul lumii.

Lăsat să-și sune mama, prizonierul a izbucnit în lacrimi și a povestit cum soldații ruși răniți nu mai prezintă interes pentru armată, motiv pentru care ofițerii îi uci.d și le abandonează trupurile pe câmpul de luptă:

Imaginile cu soldatul în timp ce vorbește la telefon cu mama sa au fost publicate pe Facebook de centrul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei, potivit Gândul.ro

„Am fost trimiși la moa.rte. Își omoa.ră singuri răniții! A trecut o săptămână și nimeni nu a fost inmor.mântat”, a spus prizonierul, în timp ce o implora pe mama sa să apeleze la Uniunea Mamele Soldaților din Rusia.

„Soldatul plânge și se teme și de soarta rudelor sale, așa că cere să nu spună tot adevărul despre răz.boiul din Ucraina, pentru a nu cădea sub represiunea serviciilor speciale ruse”, au transmis reprezentații Serviciului de Securitate al Ucrainei.