Franta a facut anuntul despre Romania: „Vor zbura in misiuni de…”

Franta a luat decizia ca portavionul sau nu.clear Charles de Gaulle, aflat in Marea Mediterana, sa fie repozitionat mai aproape de Romania, in contextul raz.boiului din Ucraina, transmite bfmtv.com.

De la inceputul ofensivei ruse in Ucraina, armata franceza s-a adaptat sa observe conflictul si sa se pregateasca pentru orice eventualitate. Invitata joi la BFMTV, Florence Parly a anuntat ca portavionul Charles-de-Gaulle , care a fost folosit pentru lupta impotriva tero.rismului din Cipru, s-a mutat mai aproape de Romania.

Motivul pentru care portavionul se va deplasa mai aproape de Romania este acela de „a executa misiuni de politie aeriana, recunoastere si culegere de informatii”, a declarat ministra franceza a Apararii, Florence Parly, la postul de televiziune BFMTV.

Avioanele de pe Charles de Gaulle vor zbura „in directia nord, spre teritoriul Romaniei, in misiuni de supraveghere si descurajare”, a spus Parly.

„Din 24 februarie am trimis avioane de vanatoare si tancuri din Franta , tocmai pentru a opera aceste misiuni de protectie in beneficiul tarilor baltice”, afirma ministrul.

Totodata, ministerul francez al Apararii a anuntat ca armata franceza va supraveghea desfasurarea conflictului din Ucraina „fiind pregatita pentru orice eventualitate”.