Modificările fizionomiei, lipsa sentimentelor și comportamentul agresiv al liderului de la Kremlin, explicate de specialiști

Potrivit doctorului Gerard Lambe de la Clinica Reflect din Manchester, fața liderului rus prezintă toate semnele unor intrvenții estetice, inclusiv Botox, scrie ziarul britanic Express.

„Se poate observa un lifting subtil al pleoapelor superioare și cel mai probabil o ridicare a bărbiei”, e de părere dr. Lambe.

„În ansamblu, aș spune că renunțați la umplerea ridurilor, domnule Putin, deoarece sunt prea multe și de aceea se văd atât de evident acum.

„Mulți bărbați descoperă cum injecțiile de umplere a ridurilor administrate profesional și Botoxul pot da timpul înapoi, însă acest lucru trebui făcut treptat, pentru a obține un look cât mai natural”, a mai spus medicul.

Suspiciunile privind injecțiile cu Botox ale lui Vladimir Puțin au apărut pentru prima dată în 2011, după ce Putin a participat la o conferință cu vânătăi vizibile în jurul ochiului.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a negat atunci că Putin ar fi folosit Botox și a susținut în schimb că: „Probabil așa a căzut lumina. Prim-ministrul este obosit.”

Comentând asupra modificărilor ulterioare aduse înfățișării lui Putin, dr. Lambe a adăugat: „Conturul feței lui Putin s-a schimbat în mod clar de-a lungul anilor și, în timp ce forma feței noastre poate deveni mai subțire odată cu vârsta, a lui este vizibil mai lată și mai plinuță.

Acest lucru s-ar datora în mare parte umplerii obrajilor.

Aș spune că are în mod clar un chirurg estetician dedicat în echipa sa, deoarece această procedură a fost cu siguranță destul de subtilă pentru început”.

Lipsa emoțiilor poate fi provocată de injecțiile cu Botox
Chiar dacă poate părea ciudat, se pare că injecțiile cu Botox repetate făcute de Putin ar putea fi cauza lipsei sale de emoții sau de sentimente.

Căci, potrivit însă unui studiu recent, injecțiile cu Botox pot face mai mult decât să netezească ridurile sau să limiteze expresiile faciale.

Mai precis, se presupune că injecțiile pot minimiza capacitatea persoanelor de a simți emoții.

Potrivit unui studiu din 2010, participanții la cerctare care au primit injecții cu Botox au raportat un răspuns emoțional mai mic la unele clipuri video emoționale și, ca urmare, nu și-au simțit emoțiile la fel de profund ca persoanele care au primit tratament cu un filler de umplere a ridurilor numit Restylane, care nu paralizează mușchii.

Cercetarea a susținut ipoteza feedback-ului facial, care sugerează că expresiile faciale ne pot afecta experiența emoțională.

„Pentru unele emoții, dacă iei o parte din expresia facială, elimini o parte din experiența emoțională. Dacă acesta este un beneficiu sau un detriment depinde de obiectivele tale.”, spune Joshua Ian Davis, profesor asistent în cadrul departamentului de psihologie a Colegiului Barnard din New York.

Putin face exces de steroizi, spune reputatul Lord Owen
Pe de altă parte, fostul ministru de Externe al Marii Britanii, medicul Lord David Owen, susține că Vladimir Puțin ar face exces de steroizi, ceea ce ar cauza modificări ale formei feței acestuia.

Mai mult decât atât, excesul de steroizi l-ar face pe Vladimir Putin și mai agresiv.

„Uitați-vă la fața lui, vezi cum s-a schimbat, acum are o față ovală. Unii oameni au spus că ar fi chirurgie plastică sau Botox, nu cred deloc asta. Fie este pe steroizi anabolizanți ca culturist și este foarte mândru de mușchii lui, fie este pe corticosterizi”, a spusn Lord Owen, la Times Radio, potrivit Mirror.

„Când consumi aceste pastile, ajungi să ai această față. Reduc imunitatea și te fac vulnerabil în fața CO.VID-19. Omul ăsta a fost izolat complet, nu vede pe nimeni, stă la kilometri distanță de toți. Asta înseamnă că este pe steroizi. Cred că personalitatea sa s-a schimbat, dar nu cred că este nebun. Este deștept și abil. E cineva pe care nu vrei să îl ai dușman. Este nemilos”, a mai spus Lord Owen.