Avertisment grav al unui oficial din Ucraina:

După ce armata rusă a atacat zonele Cernobîl și Zaporojie, în care se află două mari centrale nu.cleare, un oficial ucrainean avertizează că „un răz.boi nu.clear poate izbucni și fără lansarea de ra.chete!”. În ultimele zile, diplomația de la Kremlin a avertizat că un potențial conflict militar Rusia – NATO ar implica și arme nu.cleare. Din Ucraina, un oficial al Guvernului spune că un astfel de conflict ar putea izbucni fără să fie lansată vreo ra.chetă.

Avertisment sever al unui oficial din Ucraina: ”Un răz.boi nu.clear poate izbucni și fără lansarea de ra.chete”
Din cauza acțiunilor Federației Ruse în Ucraina, răz.boiul nu.clear poate începe chiar și fără lansarea de ra.chete nu.cleare. Acest anunț cutremurător a fost făcut de ministrul energiei al Ucrainei, German Galușcenko, într-un mesaj pentru partenerii internaționali.

La fel ca președintele Ucrainei, oficialul Guvernului de la Kiev face apel la partenerii vestici să închidă cerul deasupra Ucrainei pentru a limita distrugerile aeriene făcute de armata rusă în mai multe zone sensibile.

Acesta reamintește de atacul rușilor asupra centralelor nu.cleare de la Cernobîl și Zaporojie. Galușcenko a subliniat că în fiecare zi, începând cu 24 februarie, lumea se află în pragul unei catastrofe care poate fi mult mai gravă decât Cernobîl și Fukushima la un loc.

”Răz.boiul nu.clear poate începe chiar și fără lansarea de ra.chete nu.cleare. Dacă se va întâmpla acest lucru, întreaga Europă va trebui să se ascundă în adăposturi, încercând să scape de radiații. Și veți ști cine a făcut-o, în ciuda fake-news-urilor și a propagandei. Dar va fi prea târziu”, spune oficialul ucrainean, conform Ukrinform.

German Galușcenko: „Nici în cel mai urât coșmar nu mi-aș putea imagina capturarea Cernobîlului”
German Galușcenko recunoaște că niciodată nu și-ar fi imaginat că rușii ar putea ataca și captura centralele nu.cleare din Ucraina.

„Nici în cel mai urât coșmar nu mi-aș putea imagina capturarea Cernobîlului, a centralei nu.cleare Zaporojie, bom.bardarea Institutului de Fizică și Tehnologie Harkov, unde se află instalația de cercetare nu.cleară. Dar s-a întâmplat”, a mai spus Galușcenko.

În acest sens, Galușcenko a cerut instituțiilor și organizațiilor internaționale să-și folosească toate capacitățile și eforturile și să stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, ”înainte de o catastrofă”.