Imagine memorabilă din Ucraina! Cine este bărbatul de 83 de ani care îşi apără ţara în faţa invaziei lui Vladimir Putin

Una din imaginile reprezentative ale răz.boiului din Ucraina îl are în centru pe Giorgi Dzhangirian, fostul preşedinte al federaţiei de rugby din Ucraina. Acesta s-a alăturat armatei ucrainene la 83 de ani.

„Acesta este Giorgi Dzhangirian, fost preşedinte al Uniunii Ucrainene de Rugby, 83 de ani, apărându-şi ţara”, a scris Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, pe contul personal de Twitter.

Chiar dacă obligaţia de a nu părăsi ţara e valabilă pentru bărbaţii între 18 şi 60 de ani, tot mai mulţi oameni de vârste mai înaintate s-au alăturat armatei pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti.

Un tren cu 12 vagoane, în care sunt 1.500 de refugiaţi din Ucraina se îndreaptă către Bucuteşti.

”În această dimineaţă circulă trenul CFR Călători 12605 cu 12 vagoane având 1,500 de refugiaţii la bord, sosiţi în ţară cu un tren al Căilor Ferate Moldovene. Plecarea din Iaşi a fost la ora 11:37, sosirea în Bucureşti Nord fiind estimată în jurul orei 18:30”, a transmis CFR.

Compania prcizează că cetăţenii străini care provin din Ucraina, călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători.

În Gara de Nord autorităţile preiau refugiaţii şi, fie îi cazează temporar în corturile amenajate în gară, până la plecarea spre alte destinaţii, fie îi transportă la centre de cazare din Bucureşti şi Ilfov.

Gimnastul rus care a purtat simbolul Z la Cupa Mondială de la Dubai se apără
Gimnastul rus Ivan Kuliak este cercetat disciplinar de Federaţia Internaţională de Gimnastică, după ce a purtat pe tricou un simbol folosit de Rusia în răz.boiul din Ucraina, în timp ce a urcat pe podium lângă un rival ucrainean, la Cupa Mondială din Qatar. El se apără spunând că doar a vrut să arate de unde este şi susţine că gimnaştii ucraineni l-au provocat, informează lequipe.fr.

„Ni s-a spus să ne acoperim steagul, ceea ce am făcut. Deja interziseseră tot ce era posibil. Am vrut doar să arăt de unde sunt, atâta tot. Nu mi-a fost niciodată frică de consecinţe şi nu vreau să fac rău nimănui. Acest semn Z înseamnă „pentru victorie” (za pobiedy), „pentru pace”. Sportivii ucraineni s-au purtat urât cu noi… Trebuia să vedeţi ca să credeţi”, a scris el pe Telegram.

„Gimnaştii ucraineni au început toată această mişcare politică. Tocmai ca răspuns la acest comportament am apărut cu această insignă pe piept. Au fost înfăşuraţi în steagul lor, strigând „Glorie Ucrainei” pe podium. Conform regulamentului competiţiei, nu este permis, dar nimeni nu le-a spus nimic. De asemenea, au cerut să fim excluşi, deşi nu am spus şi nu am făcut nimic nimănui”, a precizat sportivul.