El este cel care îi va lua locul lui Vladimir Putin la conducerea Rusiei. Metoda prin care va fi inlaturat liderul de la Kremlin

Cine ar putea să-i ia locul lui Vladimir Putin la conducerea Rusiei. Serviciul de spionaj al armatei ucrainene a lansat o ipoteză potrivit căreia oligrahii din Rusia ar pregăti eliminarea lui Vladimir Putin de la conducere. Conform acestora, bogățiile lor ar fi în pericol în urma numeroase sancțiuni impuse de Occident.

Cine ar putea să-i ia locul lui Vladimir Putin la conducerea Rusiei: „Scopul este de a-l îndepărta de la putere cât mai repede”
Serviciul de spionaj al armatei ucraine a lansat iposteza conform căreia oligarhii ruși ar dori eliminarea lui Vladimir Putin. Potrivit acestora, averile bogaților ar fi puse în pericol în urma sancțiunilor impuse de Occident, motiv pentru care Vladimir Putin va fi eliminat din funcția de președinte, relatează antena 3.

”În mediul de afaceri și elita politică rusă se formează un grup de persoane influențe care se opun Vladimir Putin.Scopul lor este de a-l îndepărta de la putere cât mai curând posibil și de a restabili legăturile economice cu Occidentul, distruse în urma războiului din Ucraina”, se arată într-un mesaj scris duminică pe Facebook de Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

Metodele la care ar apela oligarhii ca să scape de Vladimir Putin, ar fi otrăvirea, îmbolnăvirea bruscă sau prin alt accident, spune Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării. Kyiv Independent scrie că șeful FSB, Aleksandr Bortnikov ar fi luat în calcul drept succesorul lui Putin.

UE, SUA și Marea Britanie au luat în vizor oligarhii ruși ca parte a tentativei lor de a-i pedepsi pentru invadarea Ucrainei atât pe președintele Putin, cât și pe cei care au profitat de pe urma regimului său. Joe Biden, președintele american, i-a luat la țintă pe oligargii ruși în primul său discurs despre starea națiunii, promițând că le va confisca toată averea. Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva oligarhilor ruși în timp ce Marea Britanie l-a trecut pe lista neagră inclusiv pe Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra și un apropiat al lui Vladimir Putin.

Cine sunt oligarhii
Oligarhii, în contextul rusesc, sunt membrii ai unei elite de afaceri ultrabogate, cu putere politică disproporționată. Aceștia au apărut în două valuri diferite. Primul val a apărut în anii 1990, în mod particular după 1995, ca urmare a vânzării celor mai mari companii de stat rusești prin tranzacții efectuate integral la numerar. După ce Vladimir Putin a ajuns președinte în 2000, el a ajutat la crearea celui de-al doilea val de oligarhi prin contracte de stat.

Furnizorii privați din mai multe sectoare precum infrastructură, apărare și sănătate facturau serviciile oferite guvernului la prețuri de multe ori peste cele de piață, oferind bonusuri oficialilor de stat implicați. Așadar, Vladimir Putin a îmbogățit o nouă generație de oligarhi care îi sunt datori pentru averile lor enorme. Putin a impus condiția ca oligarhii să nu se implice în politică, iar el nu se bagă peste afacerile lor. În plus, Kremlinul a adoptat legi care acordau tratament preferențial așa-numitelor corporații de stat. Mutările au asigurat controlul Kremlinului asupra economiei, dar și asupra oligarhilor.