Rusia urmeaza sa atace Romania? Klaus Iohannis stie clar

Klaus Iohannis a vorbit despre extinderea răz.boiului și despre cum România ar crește numărul militarilor activi pentru a ajuta țara aflată în răz.boi. Președintele este de părere că nu există niciun indiciu concret că ar exista altă țintă decât Ucraina.

Președintele României este de părere că flancul estic al NATO are nevoie de consolidare și de prezența constantă a Alianței, care să asigure tuturor oamenilor din Europa protecția necesară. Iată care sunt declarațiile pe care le-a făcut Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis a spus că flancul estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia și flancul estic trebuie să fie puternic. Dacă flancul estic are parte de o apărare puternică, întreaga Europă va fi în siguranță.

„Flancul estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia și flancul estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe flancul estic este singura garanție pentru noi, pentru întreaga Europă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că în momentul de față nu există niciun indiciu concret că ar exista altă țintă decât Ucraina și acest lucru trebuie spus foarte clar. Flancul estic are nevoie de întăriri, iar Klaus Iohannis este foarte mulțumit de faptul că NATO a luat decizia de a aproba grupul de luptă care va staționa în România.

”În momentul de faţă nu există niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina, asta trebuie să o spunem clar. Însă noi suntem convinşi că Flancul estic trebuie întărit. Flancul estic trebuie întărit şi de aceea suntem foarte mulţumiţi că la NATO s-a luat deja decizia de a aproba grupul de luptă care va staţiona în România, cum de altfel s-au aprobat şi alte grupuri de luptă, faţă de patru grupuri de luptă care sunt acum pe Flancul estic. Vor fi opt”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis consideră că pentru România este un aspect foarte important, deoarece flancul estic este relativ în partea Mării Negre, iar acest lucru a creat foarte multă îngrijorare și din acest motiv s-a cerut prezența permanentă a unui grup de luptă.

“Este important pentru noi în România, fiindcă Flancul estic este relativ mai puţin populat în partea Mării Negre şi asta ne-a îngrijorat, de aceea am solicitat încontinuu să avem o prezenţă permanentă şi acest grup de luptă va constitui o prezenţă aliată permanentă la noi, la Marea Neagră. Deci prin aceste mişcări pe care le facem, România va fi mai bine apărată dar, după părerea mea şi după părerea noastră, nu trebuie să ne oprim aici, ci să facem un plan pe termen lung, pentru a face Flancul estic mult mai solid şi mult mai bine apărat”, a mai spus președintele României.

Ce a mai declarat președintele
Klaus Iohannis a mai declarat că va avea la dispoziție mai mulți bani pentru instalații defensive mai performante.

„Vom avea la dispoziție bani mai mulți pentru instalații defensive mai performante. Din ce în ce mai important devin armele moderne și foarte moderne, care au multă electronică, mult high-tech și care sunt mult mai scumpe, iar sistemele de apărare sunt la fel de complicate și la fel de scumpe”, a declarat Klaus Iohannis.