Joe Biden a declansat cel mai dur atac de pana acum la adresa lui Vladimir Putin:

Joe Biden, presedintele SUA, a declansat cel mai dur atac de pana acum la adresa lui Vladimir Putin, despre care a spus ca „nu poate ramane la putere”, starnind reactii puternice in randul audientei, dar si in randul analistilor. Liderul de la Casa Alba nu s-a limitat doar la aceasta remarca: el l-a facut tupeist, nerusinat si mincinos pe presedintele Rusiei. Kremlinul a reactionat la declaratiile lui Joe Biden.

„Pentru Dumnezeu, omul asta nu poate ramane la putere”, a izbucnit Joe Biden in fata multimii stranse sa-i asculte discursul la Palatul Regal din Varsovia.

Presedintele american nu s-a ferit sa-l faca tuperist si mincinos pe Vladimir Putin, care, dupa ce a spus ca nu va invada Ucraina, a invadat-o sub pretextul „denazificarii” tarii.

„Astazi, Rusia a stran.gulat democratia si vrea sa o faca si in alte parti, nu numai la ea acasa. Sub pretextul fals al solidaritatii etnice, (Putin – n.r.) a negat natiunile vecine. Putin are tupeul sa spuna ca denazifica Ucraina. E o minciuna, e cinic – si el stie asta. Si este si nerusinare, pe deasupra. Presedintele Zelenski a fost ales democratic, este evreu, familia tatalui sau a fost exterminata in holo.caustul nazist, iar Putin are indrazneala – ca toti autocratii dinaintea lui – sa creada ca poate face ce vrea”, a mai spus Joe Biden in discursul sau.

Declaratiile sale nu au ramas fara replica. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avut o reactie imediata, la solicitarea jurnalistului CNN Frederik Pleitgen.

„Nu domnul Biden decide asta (daca Vladimir Putin ramane sau nu la putere – n.r.). Aceasta este doar alegerea poporului Federatiai Ruse”, i-a declarat Dmitri Pesckov lui Frederik Pleitgen.

Ulterior, Casa Alba a remis presei o precizare in care arata ca Joe Biden nu a indemnat la schimbarea regimului de la Moscova in declaratia sa.

„Ce a vrut presedintele sa spuna este ca Putin nu poate fi lasat sa-si exercite puterea asupra vecinilor sai sau a regiunii. (Joe Biden) nu a vorbit despre puterea lui Putin in Rusia sau despre o schimbare de regim”, a declarat un oficial de la Casa Alba pentru Reuters, dupa discurul lui Joe Biden de la Varsovia.