Zelenski, anunt de ultim moment: „Este singurul din Europa care il sustine deschis pe Vladimir Putin.”

Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a facut din nou apel catre liderii din Occident. Liderul de la Kiev il acuza pe Viktor Orban, premierul Ungariei ca este singurul din Europa care il sprijina pe Vladimir Putin.

„Aparatorii nostri continua sa recastige controlul asupra comunitatilor din regiunile Kiev si Cernihiv. Sunt tot mai multe steaguri nationale ucrainene arborate in zonele care au fost ocupate temporar.

Fortele Armate Ucrainene nu-i lasa pe invadatori sa plece fara lupta, provoaca pagube, ei ii distrug pe toti cei la care putem ajunge. Ne intarim apararea in directia estica si in Donbas.

Suntem constienti ca inamicul are rezerve pentru a creste presiunea in est.

Din pacate, Ucraina nu a primit inca suficiente sisteme antirachete occidentale moderne, nu a primit avioane si nu a primit ceea ce partenerii ar putea oferi si pot oferi in continuare.

Vreau sa apelez la o alta persoana care nu pare sa inteleaga pe deplin ce se intampla nu doar in Ucraina, ci in toata Europa. Premierul Ungariei. El este practic singurul din Europa care il sustine deschis pe Vladimir Putin.

Nu am cerut nimic special de la oficialii de la Budapesta. Nu am primit tranzitul vital al ajutorului de aparare, nu am vazut conducere morala, nu am vazut niciun efort de a opri raz.boiul.

De ce asa?”, a transmis Volodimir Zelenski.