Zelenski, mesaj dur: ”Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă ce nenorociți au crescut”

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a acuzat duminică Rusia de comiterea unui ”genocid”, la o zi după descoperirea a numeroase cada.vre pe străzile din oraşul Bucea în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse, relatează AFP.

”Da, este un genocid. Eliminarea întregii naţiuni şi a întregului popor. Suntem cetăţeni ai Ucrainei. Putem avea peste 100 de naţionalităţi. Este vorba de distrugerea şi exter.minarea tuturor acestor naţionalităţi. Iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului 21”, a declarat el într-un interviu pentru postul american de televiziune CBS.

Ucraina a acuzat deja armata rusă că a comis un ”masa.cru deliberat” asupra civililor la Bucea, un oraş la nord-vest de Kiev, precum şi alte ”orori” în regiuni de acum ”eliberate de invadator”, ceea ce a stârnit indignarea Occidentului şi a atras apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut ”retragerea completă a trupelor” ruseşti pentru a reveni ”cel puţin” la situaţia de dinainte de 24 februarie, ziua invaziei ruse.”

„Acest lucru ne va permite să începem să discutăm despre alte chestiuni privind încetarea ocupaţiei, despre cum vom trăi după asta”, a adăugat el la CBS, conform unor fragmente difuzate pe Twitter.

,,Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta”
Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a lansat critici dure la adresa soldaților ruși, în urma imaginilor din Bucha:

”Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”, a scris președintele Ucrainei pe Facebook.