Anunţul zilei vine din Germania. Angela Merkel, anunt de ultima ora pentru Zelenski

Angela Merkel își asumă refuzul aderării Ucrainei la NATO, din 2008, dar și refuzul invitației lui Volodimir Zelenski de a vizita Bucha și de a vedea masa.crele provocate de Rusia.

„Cancelarul federal dr. Angela Merkel își susține deciziile în legătură cu summitul NATO din 2008 de la București”, a declarat purtătorul de cuvânt al fostului cancelar al Germaniei.

Angela Merkel a susținut încercările internaționale de a opri răz.boiul din Ucraina, dar nu a răspuns invitației de a veni la Bucha.

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur pentru Rusia, duminică, declarând că în urma soldaților care s-au retras din Bucha și alte orașe din Ucraina au rămas sute de civili mor.ți, oameni nevinovați care au fost u.ciși.
Corpurile neînsuflețite ale acestora au fost abandonate pe străzi. Zone întregi sunt minate, dar chiar și unele ca.davre au fost minate.

„Azi se împlinesc 14 ani de la summitul NATO de la București. Atunci a existat o șansă de a scoate Ucraina din „zona gri” din Europa de Est, să ieșim din „zona gri” dintre NATO și Rusia.

Zona gri este acea zonă în care Rusia are impresia că poate face orice, chiar și cele mai groaznice cri.me de răz.boi.

Aderarea Ucrainei și Georgiei la NATO în 2008 a fost refuzată de cancelarul german Angela Merkel
„Cancelarul federal dr. Angela Merkel își susține deciziile în legătură cu summitul NATO din 2008 de la București”, a declarat purtătorul de cuvânt al fostului cancelar al Germaniei.

Angela Merkel declara, atunci, că ar fi prea devreme pentru o aderare, dar că „este evident că ambele țări (Ucraina și Georgia, n. red.) au o perspectivă pentru aderare”.

„Ținând cont de atro.citățile descoperite la Bucha și în alte locuri din Ucraina, toate eforturile guvernului și ale comunității internaționale de a sta alături de Ucraina și a pune capăt barbariei și răz.boiului Rusiei contra Ucrainei beneficiază de întreaga susținere a fostului cancelar”, a spus purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, potrivit AFP.