Modul prin care Volodimir Zelenski l-a ajutat pe Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a început, de câteva zile, antrenamentele alături de jucătorii săi de la Dinamo Kiev. Fotbaliștii campioanei Ucrainei au reușit să fugă din calea răz.boiului și să se refugieze în România. „Il Luce” a recunoscut că, printre cei care l-au ajutat, a fost chiar și președintele Volodimir Zelenski.

Cel mai titrat antrenor român a oferit un interviu jurnaliștilor italieni și asigură că fotbalul trebuie să continue și pe perioada răz.boiului. Își dorește ca naționala Ucrainei să obțină calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

Atât Dinamo Kiev, cât și Șahtior, au programate mai multe meciuri amicale. Fondurile care se vor strânge vor fi donate refugiaților. Acesta este modul prin care Mircea Lucescu poate contribui și îi poate răsplăti pe ucraineni și pe președintele Zelenski.

”Fotbalul nu trebuie să se oprească în vreme de răz.boi, deși campionatul este întrerupt și până la play-off-ul pentru Cupa Mondială mai sunt două luni. În orașele asediate de ruși sunt oameni care m.or ori suferă pentru că nu mai au nimic: muncă, mâncare, încălzire și electricitate.

Fotbalul poate fi pentru ei puntea între iadul pe care îl trăiesc și revenirea la normalitate care sperăm că se va întâmpla cât mai curând.

Sportul îi ține pe oameni împreună în cele mai întunecate momente și pune în legătură pe cei din afara Ucrainei cu cei din interior care luptă pentru libertate. Noi și Șahtior ne antrenăm și sperăm să jucăm amicale importante. Nimeni nu ne refuză, am și vorbit cu multe cluburi mari.

Fotbaliștii de la Dinamo Kiev au ajuns în România
Transferul la București al jucătorilor lui Dinamo Kiev a fost posibil și grație președintelui Volodimir Zelenski. El înțelege ce ar însemna dacă naționala ar merge în Qatar. Șahtior e în Turcia, însă poate în curând noi și ei ne vom antrena împreună, vom fi două echipe care joacă pentru țara lor.

Ucraina vrea să obțină calificarea la Mondiale pe teren, nu printr-o invitație a FIFA. Celălalt obiectiv e de a juca în scopuri umanitare în orașe mari pentru a ajuta la adunarea de fonduri, care să fie donate copiilor ucraineni ce suferă de răz.boi”, a declarat Mircea Lucescu pentru Corriere dello Sport, citat de digisport.ro.

Războiul l-a prins pe Mircea Lucescu în Kiev și a stat, o noapte, sub bom.bardamentele rușilor. A reușit în cele din urmă să fugă din calea răz.boiului și să treacă granița în România cu mașina.

Cum poate ajunge Ucraina la Campionatul Mondial 2022
S-au tras la sorți grupele Campionatului Mondial din Qatar, care se va disputa între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022. Evenimentul a avut loc chiar dacă încă mai sunt trei locuri libere, care se vor decide după disputarea barajelor. Și naționala Ucrainei are șanse să ajungă la turneul final, după o pauză de 16 ani.

Reprezentativa galben-albastră nu a putut juca meciul cu Scoţia, amânat de FIFA din cauza războiului. Acesta se va disputa, cel mai probabil, în luna iunie. Chiar dacă vor câștiga, ucrainenii mai au de jucat un meci de baraj.

Câştigătoarea partidei de la Glasgow va juca „finala” barajului cu Ţara Galilor. Reprezentativa lui Gareth Bale a trecut cu 2-1 de Austria, într-un meci în care starul lui Real Madrid a reușit o dublă de senzație. Mai sunt două echipe care încă nu au obținut biletele pentru Qatar. Peru va juca un meci decisiv cu Emiratele Arabe Unite sau Australia, în timp ce Noua Zeelandă are de disputat un baraj cu Costa Rica.

Dacă va reuși să ajungă în Qatar, selecționata Ucrainei poate spera la locul 2. Va juca în grupa B, alături de Anglia, Statele Unite ale Americii și Iran.