Veste buna pentru milioane de romani. Se intampla de la 1 iunie

După ce în această lună valoarea unui tichet de masă a crescut cu încă 8 bani, ajungând la 20,17, acum Guvernul vrea să le majoreze din nou. Coaliția a anunțat că ia în calcul o creștere substanțială în ceea ce privesc aceste tichete oferite de angajatori.

Recent, tichetele de masă au ajuns să valoreze de la 20,09 lei la 20,17 lei, o sumă foarte mică, aproape inexistentă, însă veștile bune ar putea să-i bucure pe români. Începând cu data de 1 iunie, tichetele de masă ar putea avea o valoare aproape dublă față de cea pe care o au în prezent.

Coaliția de guvernare a decis să ia în calcul majorarea tichetelor de masă la 30 de lei sau chiar 40 de lei, față de 20, cât este în aceste momente.

Propunerea face parte dintr-un pachet de măsuri care sunt menite să-i ajute pe cei afectați de scumpirile din ultima vreme. Coaliția mai discută și despre voucherele care ar putea să ajute familiile cu venituri mici, dar și elevii.

În cazul în care valoarea tichetelor va crește, atunci și suma lunară va fi mult mai mare în ceea ce privesc aceste venituri sumplimentare. În mod normal, un angajat primește 21 de tichete pe lună care valorează 420 de lei, îndă dacă valoarea va fi de 30 de lei per tichet, atunci lunar ele vor fi de 630 de lei.

Dacă un tichet va fi de 40 de lei, atunci valoarea lunară a acestora va fi de 840 de lei.

„În momentul în care crește valoarea tichetelor de masă, crește și salariul în mână al salariaților, iar avantajul este o fiscalizare mai redusă. În momentul în care prețurile au crescut peste tot, o sumă de 200 de lei este bine-venită. Nu înseamnă că, dintr-o dată, se îmbunătățește nivelul de trai, dar orice sumă în mână, rămasă în mână în plus la salariu, când ai o inflație de 10-12-15% este bine-venită. Tichetele de masă pot fi date doar la salariații la care angajatorii au această posibilitate de a le da, ele nu sunt obligatorii prin lege”, a anunțat analistul fiscal Andrei Bența.

Ce propuneri mai au guvernanții
În prezent nu a fost luată o decie finală cu privire la această majorare, căci guvernanții lucrează la un pachet mult mai mare care va avea avantaje pentru români, după scumpirea prețurilor la energie, alimente sau carburanți.

O altă propunere este aceea ca transporatorii să deconteze de la stat o parte din prețul carburantului. Coaliția mai discută despre voucherele de 50 de euro pentru familiile cu venituri mici, dar și vouchere de 150 de lei pe lună pentru elevi până la finalul anului.