Rusoaicele își taie gențile Chanel de mii de euro, live, pe internet. Motivul e uluitor

Mai multe creatoare de conținut online din Rusia au publicat pe Instagram filmări în care își taie gențile Chanel de mii de euro, după ce brandul și-a închis sediile din Rusia, oprind totodată vânzarea produselor sale către intermediarii care intenționau să le ducă în Rusia, informează Business Insider, potrivit Libertatea.

„Dacă Chanel nu-și respectă clienții, noi de ce să respectăm casa de modă Chanel?”, a scris Victoria Bonya în mediul online, în dreptul unui videoclip în care taie cu foarfeca o geantă Chanel neagră. Modelul are peste 9 milioane de urmăritori pe Instagram.

Exemplul ei a fost urmat și de alte creatoare de conținut din Rusia. Prezentatoarea TV și actrița Marina Ermoshkina, care are 299.000 de urmăritori pe Instagram, și-a tăiat și ea geanta Chanel.

„Nicio geantă, niciun lucru nu merită dragostea pentru patria mea. Nu merită respectul meu. Sunt împotriva rusofobiei, sunt împotriva unui brand care susține rusofobia”, a scris Marina în dreptul unei filmări în care își distruge geanta Chanel.

DJ Katya Guseva, care are peste 500.000 de urmăritori pe Instagram, s-a alăturat campaniei.

„Întotdeauna am visat să am în garderoba mea o geantă Chanel. S-a întâmplat anul trecut. Dar, după ce am aflat despre politica mărcii față de ruși, am decis să scot aceste genți din viața mea de zi cu zi până când situația se va schimba”, a mărturisit.

Chanel și-a închis magazinele din Rusia, după ce, la ordinul președintelui Vladimir Putin, armata rusă a invadat Ucraina pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie.

Mulți dintre ruși au catalogat această mișcare drept „rusofobie în acțiune”. Casa de modă a transmis că nu face decât să respecte sancțiunile Uniunii Europene, care interzic vânzarea produselor de lux care costă mai mult de 300 de euro în Rusia.

Compania a precizat că măsurile interzic și vânzarea de articole de lux către persoane care intenționează să le folosească în Rusia.