Anunt soc facut de Klaus Iohannis in urma cu putin timp! Ne pregatim de ce este mai rau!

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că Rusia devine tot mai agresivă. Acesta a făcut trimitere la răz.boiul dintre Rusia și Ucraina, declanșat pe data de 24 februarie 2022. Klaus Iohannis a mărturisit care sunt măsurile pe care le ia țara noastră în caz de răz.boi. Iată ce declarații a făcut președintele României!

Klaus Iohannis a declarat în timpul unei conferințe de presă că agresiunea brutală declanșată de Rusia împotriva Ucrainei a afectat serios securitatea europeană și euro-atlantică. De aceea, și România a luat anumite măsuri.

Președintele României a subliniat faptul că s-a operaționalizat în România un hub logistic pentru a trimite ajutoare în Ucraina. Mai mult decât atât, s-au trimis ajutoare umanitare Ucrainei și am primit pe teritoriul nostru toți refugiații ucraineni.

”Mediul de securitate internațional a suferit modificări substanțiale. NATO a fost nevoit să se adapteze și s-au stabilit noi posturi în Europa de Est. Acționăm pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru noi structuri de luptă, unul dintre ele fiind în România”, a declarat Klaus Iohannis.

Mediul de securitate internațional a suferit modificări radicale, potrivit spuselor președintelui. În acest sens, NATO a sporit măsurile de pregătire a forțelor militare aliate și de consolidare a posturii aliate pe Flancul Estic.

Mai mult decât atât, președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit public prim-ministrului De Croo pentru contribuția militarilor belgieni aflați pe teritoriul României.

”Vom continua eforturile noastre pentru a asigura răspunsul prompt, hotărât și robust al Alianței Nord-Atlantice la orice provocare sau amenințare posibilă. După cum am decis la recentul Summit de la Bruxelles, vom accelera transformarea Alianței pentru a consolida postura de descurajare și apărare a NATO pe termen lung, în special pe Flancul Estic și la Marea Neagră”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele României a transmis un mesaj și pentru militarii aliați, amintind următoarele valori: democrația, drepturile omului, statul de drept și dreptul fiecărui popor de a-și decide propria soartă.

Tot în acest sens, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat că comandanții militari români sunt foarte respectați la NATO.