Lavrov, mana dreapta a lui Putin, a facut anuntul: ”Incepe…”

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federatiei Ruse, a anuntat ca Rusia va incepe o noua faza a ”operatiunii” sale in Ucraina.

Omul lui Putin a declarat ca o noua etapa inceputa de Kremlin va fi o dezvoltare semnificativa.

”Incepe o alta etapa a acestei operatiuni (in estul Ucrainei) si sunt sigur ca acesta va fi un moment foarte important al intregii operatiuni speciale”, a declarat Serghei Lavrov intr-un interviu pentru postul de televiziune India Today, noteaza Reuters.

Autoritatile ucrainene au declarat ca asaltul armatei ruse in estul tarii a inceput deja. Numita ”batalia pentru Donbas”, ofensiva Rusiei se duce cu ”o cantitate imensa de echipament”, sustine Serhii Haidai, seful administratiei militare regionale Lugansk.

Haidai a indemnat populatia civila sa paraseasca zonele atacate de armata rusa.

Armata Rusiei s-a deplasat spre estul tarii, deoarece nu a reusit sa castige teritorii in jurul capitalei Kiev si in alte parti din centrul si nordul Ucrainei.

Zelenski a declarat ca bata.liile au inceput deja pentru estul tarii. Liderul de la Kiev a anuntat ca fortele ucrainene vor continua sa lupte si le multumeste ”tuturor razboinicilor nostri, soldatilor nostri, oraselor noastre eroice si oraselor din regiune care rezista si raman fermi”.