Rusia, amenintare directa la adresa Moldovei! De la ce a plecat conflictul

Aleksey Pushkov, membru al Consiliului Federației din Teritoriul Perm, a atenționat-o pe Maia Sandu, președintele Moldovei, să dea mai multă atenție declarațiilor pe care le face despre Rusia.

Aleksey Pushkov, membru al Consiliului Federației din Teritoriul Perm, a atenționat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, „să fie mai atentă” atunci când face o declarație despre Rusia.

Maia Sandu a declarat că locul panglicii Sf. Gheorghe este „în coșul de gunoi al istoriei”, iar Aleksey Pushkov a atenționat că mulți dintre dușmanii simbolului victoriei ruse au ajuns sau vor ajunge acolo, transmite România TV.

„În ceea ce privește esența legii pe care Maia Sandu a aprobat-o, precum și declarațiile ei despre „crimina.litatea” panglicii Sf. Gheorghe și „coșul de gunoi al istoriei”, trebuie amintit că mulți dușmani ai panglicii Sf. Gheorghe au ajuns deja în acest coş de gunoi. Ea ar trebui să fie mai atentă când vorbește despre Rusia și simbolurile ei”, a transmis Aleksey Pushkov, pe contul său de Telegram.

Membrul Consiliului Federației din Teritoriul Perm a mai ținut să precizeze că Moldova nu are nici măcar fonduri financiare necesare cu care să achite gazul rusesc. De altfel, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al țării, Andrei Spînu, a declarat că Gazprom ar putea întrerupe aprovizionarea cu combustibil în luna mai a anului acesta, pe fondul datoriilor Chișinăului.

Maia Sandu a a declarat despre controlul Gazprom asupra Moldovagaz că nu do voie Moldovei să facă față crizei energetice din țară. Operatorul este, în proporție de 50%, deținut de compania rusă, relatează ura.ru,citată de România TV.

La începutul acestei săptămâni, Moldova a interzis simbolurile „Z” şi „V”, folosite în sprijinul armatei ruse care atacă Ucraina, dar şi panglica Sfântului Gheorghe, considerată un semn al susţinătorilor preşedintelui rus, Vladimir Putin, dar şi al separatiştilor proruşi din Ucraina. Maia Sandu a explicat de ce a impus această interdicţie, precizând că aceste simboluri înstrăinează societatea.