Nu mai este de glumă! O nouă ameninţare a Rusiei la adresa României

Rusia este gata să bombar.deze inclusiv echipamentele NATO, a avertizat miercuri Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova. Omul de încredere al lui Vladimir Putin a transmis că transporturile NATO care vor livra arme în Ucraina reprezintă automat „ținte care urmează să fie distruse”.

În plus, liderul Armatei din Rusia a declarat că soldații ucraineni ascunși în oțelăria Azovstal din Mariupol au fost „blocați în siguranță”, după ce președintele rus Vladimir Putin a cerut ca aceștia să fie închiși ermetic.

„În conformitate cu instrucţiunile comandantului şef suprem (n.r. – Vladimir Putin), militanţii rămaşi în zona industrială a oţelăriei Azovstal sunt blocaţi în siguranţă de-a lungul întregului perimetru al acestui teritoriu.

Propunerile repetate către naţionalişti de a elibera civilii şi de a depune armele cu garanţia salvării de vieţi şi a unui tratament decent în conformitate cu normele dreptului internaţional de către aceştia au fost ignorate. Continuăm aceste încercări”, a declarat Şoigu, potrivit RIA.

În ultimele zile, din ce în ce mai multe discuții s-au purtat pe tema posibilei implicări a României în expedierea de arme către Ucraina. Din ce în ce mai multe persoane publice au criticat asumarea unui astfel de rol din partea țării noastre, printr-o decizie a Guvernului și a Administrației Prezidențiale.

Printre cei mai aspri contestatari se numără generalul în Armata Română Ilie Năstase. Fostul lider ATP crede că țara noastră se va expune inutil, dacă se va implica militar în Ucraina, stat care nu face parte din alianța NATO.

„Eu am un respect mare pentru domnul general, care este informat, dar eu am dreptul sa nu fiu de acord. Nu este răz.boiul meu, al României.

Cineva a spus ca nu e pregătită Armata Română de ră.zboi. E pregătită, dar nu pentru un r.ăzboi cu Rusia, ci cu o țară mică. De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dam noi mari? Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaște limba romana in rândul românilor din Ucraina. Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO?

Condamn Rusia pentru război.ul asta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală, care a fost actor. Suntem şi noi cineva.

Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit sa ne platim si rachetele. Suntem foarte importanţi in NATO, suntem cei mai importanţi după SUA”, a declarat fostul jucător de tenis, la România TV.