Decizia momentului luata de Joe Biden! De când aștepta Zelenski această veste

Președintele Statelor Unite a promulgat o lege care facilitează transferul de echipamente militare în Ucraina.

În contextul invaziei militare ruse, Joe Biden a luat o decizie importantă. Președintele SUA a promulgat luni seară, 9 mai, o lege care va facilita transferul de către armata americană a echipamentelor militare în Ucraina informează publicația The Hill.

Cu ocazia promulgării Legii privind împrumutul sau transferul de echipamente militare pentru apărarea democrației în Ucraina, Joe Biden a declarat că:” Susținem poporul ucrainean în lupta pentru apărarea țării și a democrației în contextul răz.boiului brutal al președintelui rus Vladimir Putin. În fiecare zi, ucrainenii plătesc cu prețul vieții.

Costurile luptei lor nu sunt ieftine, dar a ceda în fața agresiunii este chiar mai costisitor. De aceea, le suntem alături în această situație”.
De elaborarea proiectului de lege s-au ocupat senatorul republican John Cornyn și senatorul democrat Ben Cardin.

Așadar, actul legislativ prevede împrumutul sau transferul spre utilizare a echipamentelor militare în Ucraina și în țări aliate din estul Europei. Mai exact, este vorba despre reactivarea unei politici aplicate în timpul celui de-al II-lea Răz.boi Mondial. Proiectul a fost aprobat de cele două camere ale Congresului SUA în luna aprilie, conform Jurnalul.ro.

Vineri, 6 mai, președintele SUA a aprobat un nou plan de asistență militară destinată Ucrainei, în valoare de 150 de milioane de dolari.

Mai mult, Biden mai are la dispoziție fonduri de 200 de milioane de dolari pe care le poate furniza ca asistență externă fără a solicita aprobarea Congresului SUA.

Președintele SUA a cerut Congresului de la Washington să aprobe rapid fonduri suplimentare de 33 de miliarde de dolari pentru asistență militară, financiară și umanitară destinată Ucrainei în contextul războiului.