Veste bună pentru români! Se dau bani de la stat. Cine va beneficia de acest ajutor

Vești bune pentru români, asta deoarece Guvernul pregătește noi măsuri pentru a contracara scumpirile din ultima vreme. Executivul vrea să ia în calcul un ajutor pentru cei cu venituri mai mici.

Pensionarii și salariații cu venituri sub 1500-1600 de lei ar putea beneifica de ajutor de la stat, asta dacă proiectul pe care Guvernul îl pregătește va fi adoptat.

Va fi vorba despre o sumă care nu va fi alocată lunar pentru acești beneficiari, ci o singură dată. Nu se cunoaște momentan și care va fi valoarea acestui ajutor financiar acordat pensionarilor și salariaților cu salariul minim pe economie.

Acest proiect va urma modelul celui din iarna trecută, atunci când pensionarii au primit acel ajutor ca urmare a scumpirilor.

Dacă vreți să beneficiați de acest ajutor, atunci trebuie ca în calitate de salariat să aveți salariul net lunar de 1524 de lei, iar brutul de 2550 de lei. În cazul pensionarilor, ajutorul va fi acordat doar celor cu pensii mai mici de 1600 de lei lunar.

Când s-ar putea da acest ajutor
Potrivit informațiilor existente, acest ajutor par urma să fie primit de beneficiari abia la jumătatea anului, după rectificarea bugetară.

Acești bani vor fi dați în contextul în care România se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. În momentul de față, inflația record a ajuns la 13,8 % potrivit datelor INS, iar Guvernul nu își permite să vină cu ajutoare pe termen lung în acest caz.

În luna aprilie, inflația a crescut cu aproape trei procente față de luna martie, atunci când era de 10,15 %. În luna februarie, rata anuală a inflației era de 8,53%.

Vă reamintim că, într-o singură lună, energia electrică și gazele s-au scumpit cu 28%, după ce inflația a sărit în aprilie la peste 13%.