România, printre următoarele ținte ale lui Putin? Ce se va întâmpla după ce va cuceri Ucraina

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat că, odată cu Putin va cuceri Ucraina, nu se va opri și va avea ca țintă atât Lituania, cât și Moldova, România, țările baltice și Polonia.

„Cred că, dacă Putin câștigă, poate veni la noi. Și nu este vorba doar de Lituania, următoarele ținte ar putea fi Moldova, România, țările baltice, Polonia.

În acest imperiu, apetitul este nelimitat ”, a spus Nauseda, potrivit Pravda.

„ Singurul scenariu care ne va proteja țara de agresiunea lui Putin este succesul Ucrainei. Dacă Putin este oprit, ar putea fi sfârșitul erei sale”,
a spus Nauseda.

Răspunzând la o întrebare despre amenințarea la adresa Rusiei asociată cu utilizarea armelor nucleare, Nauseda a subliniat că trebuie făcut tot posibilul pentru a opri acțiunile Rusiei.

„Dacă nu facem nimic, atunci pentru Putin va fi un apel direct să-și continue activitățile ”, a adăugat președintele lituanian.

Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken este convins că Ucraina va supraviețui răz.boiului, care a început cu o invazie pe scară largă a Rusiei, și a remarcat că această provocare a unit NATO într-un mod fără precedent.

Rusia ar putea lansa un atac chimic la Mariupol
Se pare că zvonurile potrivit cărora armata rusă ar putea ataca prin armament chimic Ucraina se adeveresc. Armata rusă ia calcul să lanseze un atac cu arme chimice la combinatul siderurgic Azovstal, unde se află baricadaţi ultimii apărători ai oraşului Mariupol.

Potrivit InformNapalm, armata rusă ar putea folosi luni sau marţi arme chimice împotriva ultimilor apărători ai oraşului Mariupol, situat la Marea Azov.

Astfel, aproximativ 2.000 de „prizonieri” ar urma să fie utilizaţi drept „scuturi umane”.

Sursele InformNapalm spun că ruşii au plănuit să trimită soldaţi în recunoaştere, toţi fiind echipaţi cu măşti de gaze, o trusă de protecţie şi un rucsac mic al cărui conţinut rămâne un mister.

De asemenea, ruşii au în vedere să desfăşoare în oraş şase cisterne al căror conţinut rămâne de asemenea un mister, acestea fiind însoţite de vehicule blindate.

Potrivit unui medic, fiecare luptător de la Mariupol retras în Azovstal este foarte slăbit.