Vladimir Putin a decis! Ce urmează să se întâmple

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns la ziua cu numărul 89. Armata rusă continuă să atace Donbasul, în special regiunea Severodonețk. Ucraina a afirmat că nu va fi de acord cu un armistițiu în care să cedeze teritorii Rusiei. Peste 100 de milioane de ucraineni au fost strămutați forțat, potrivit agenției ONU pentru Refugiați.

UPDATE 9.50:

De când a început răz.boiul în Ucraina, peste 1 milion de ucraineni au venit în România, potrivit datelor puse la dispoziție de Poliția de Frontieră.
De când Rusia a dat startul războiului și până pe data de 22 mai, în România au venit 1.003.246 cetăţeni ucraineni.

UPDATE 9.30: Potrivit analizei Ministerului britanic al Apărării, Rusia, în primele trei luni ale „operației sale militare speciale” în Ucraina, a pierdut posibil un număr de mor.ți apropiat de cel pe care l-a avut Uniunea Sovietică în timpul răz.boiului său de nouă ani din Afganistan.

Rusia va pune în funcțiune 50 de rachete nucleare Satan 2
UPDATE 9.10: Rusia vrea să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat până la finalul acestei toamne, potrivit declarațiilor directorului general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Primele rachete Sarmat urmează să fie duse în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Vladimir Putin a folosit lansarea de rachete din aprilie pentru a speria Occidentul în contextul răz.boiului din Ucraina.

UPDATE 7.50: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că între 50- 100 de ucraineni mo.r în fiecare zi pe frontul răz.boiului.

Majoritatea luptelor grele se desfășoară în jurul orașelor Sievierodonetsk și Lisihansk din Lugansk.
Serhiy Gaidai, guvernatorul orașului Lugansk, a transmis, într-un interviu, că Sievierodonetsk a fost atacat din „patru direcții diferite”, dar că armata rusă nu a reușit să intre în oraș.

UPDATE 7.20: Negociatorul rus Vladimir Medinski a spus că Rusia este dispusă să negocieze pacea cu Ucraina.

„Suntem gata să continuăm dialogul”, a declarat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil de negocierile cu Kievul, într-un interviu pentru televiziunea din Belarus.

„Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a afirmat acesta, precizând că „mingea este în terenul” ucrainenilor. „Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a susținut negociatorul rus.