Guvernul a decis! Pensionarii vor primi bani în plus!

Începând cu 1 iulie 2022, Guvernul va acorda un ajutor de 700 de lei tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei. Liderii coaliției de guvernare au anunțat, luni seară, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro.

Guvernul României a anunțat luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România„, printre care și sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern.

Un nou pachet de măsuri sociale și economice vine în ajutorul românilor cu venituri mici. Anunțul a fost făcut ieri de către Guvern, iar măsurile vor fi aplicate începând cu data de 1 iulie 2022.

Ajutor de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei este una dintre măsurile anunțate luni seara de către Guvernul României.
Ajutorul de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei face parte din noul pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România„ în valoare de 1,1 miliarde euro.

Anunțul a fost făcut și de către premierul României, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Ce alte măsuri a mai anunțat Guvernul
Pe lângă acest ajutor de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei, Guvernul a mai anunțat o serie de alte măsuri care vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2022.

Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

– Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială

– Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.