O altă lovitură mare pentru sora Denisei Răducu, în procesul pentru moștenire. Ce a aflat Adelina: „Suntem șocați!”

O altă lovitură puternică pentru sora Denisei Răducu, în procesul de moștenire, deoarece scandalul continuă și în prezent. Adelina a aflat ceva neașteptat, în procesul pentru drepturile de autor ale regretatei maneliste. Care sunt deciziile luate de magistrați? Veștile sunt tot mai rele pentru familia ei!

În urmă cu patru ani, Denisa Răducu s-a stins din viață, din cauza unei boli cumplite. Regretata cântăreață a lăsat în urmă extrem de multe melodii, iar acestea au adunat o avere în ultimii ani. Totuși, acești bani nu au fost preluați de familia manelistei, căci ei nu au drepturi de autor, deși le-au cerut. Tribanulul București a tranșat problema averii regretatei cântărețe.

Potrivit Fanatik.ro, în ultimii zece ani, în urma melodiilor Denisei Răducu, au fost încasați zeci sau poate chiar sute de mii de euro. Procesul de moștenire a început în anul 2018, când între sora regretatei maneliste și Florin Pește, unchiul acesteia, a izbucnit un adevărat scandal. Adelina a acționat direct în distanță, unde au fost chemați și Liviu Dovleac, vărul manelistei, și fostul impresar al ei, dar și societățile: Roton Music, Viper Production, Amma Music&Sound, Kompact Sound, Zoom Media, Zoom Euro Divers, Made In Studio și Playone Media.

Sora Denisei Răducu, Adelina a cerut drepturile de autor pentru melodiile interpretate de sora ei. Adelina Răducu a solicitat judecătorilor următoarele:

1. Să se dispună obligarea pârâților la remiterea în copie a contractelor și atelor adiționale încheiate cu defuncta Răducu Emila Denisa

2. Să se dispună obligarea pârâților la comunicarea unei situații cu toate albumele/melodiile înregistrate la casa de producție și eventualele drepturi de autor pe care le au asupra melodiilor

3. Să se dispună obligarea pârâtelor societăți la respectarea drepturilor de autor al artistei Răducu Emilia Denisa

4. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata sumelor încasate cu titlu de drepturi de autor

5. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.

Dosarul impus de Adelina Răducu s-a plimbat în multe instanțe și a ajuns și la Tribunalul București, unde aici judecătorii au respins acțiunea. Mai mult decât atât, sora Denisei Răducu trebuie să plătească peste 11.500 de lei, acestea fiind cheltuielile de judecată, Totuși, decizia nu este definitivă.

Ce spune soțul Adelinei Răducu, în urma deciziei luate de Tribunalul București
Potrivit aceleiași surse, în decizia Tribunalului București se arată următoarele: „Respinge excepțiile lipsei calității procesuale a pârâților ROTON SRL, PLAYONE MEDIA WEB SRL, MADE IN STUDIO SRL și DOVLEAC ILIE LIVIU ca fiind neîntemeiate. Ia act de renunțarea la judecată față de pârâta VIPER PRODUCTION SRL. Respinge cererea ca fiind neîntemeiată. Obligă reclamanta să achite pârâtei ROTON SRL suma de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial și pârâtei MADE IN STUDIO SRL suma de 11.257,64 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”.

Soțul Adelinei Răducu, Florian, spune că ei au aflat cu stupoare de sentința din prima instanță, însă afirmă că nu va rămâne așa. El este convins de faptul că vor câștiga ei toate drepturile care li se cuvin.

„Am aflat și noi, cu stupoare, de sentința din prima instanță. Ce pot să spun este că nu va rămâne așa, este o decizie cel puțin dubioasă, ca să nu folosesc cuvinte urâte. Și noi, și domnul avocat Ionașcu, nu înțelegem o asemenea decizie a judecătorilor. Normal, după ce vom vedea motivarea, vom ataca cu apel, cred că este incredibil ca niște magistrați să dea o sentință în care artistul este văduvit de drepturile sale. Sunt convins că la apel vom câștiga ceea ce ni se cuvine. Ceea ce se cuvine, de fapt, Adelinei, că ea este moștenitoarea drepturilor Denisei​”, a declarat Florian.

Acesta mai precizează că va achita cheltuielile de judecată, dar doar abia după ce se va pronunța decizia definitivă.

„Normal, m-a uimit și faptul că trebuie să plătim 2.500 de euro pentru avocații părților pe care le-am dat în judecată. O vom face însă doar atunci când va fi o sentință finală, după apel. Oricum, trebuie să recunosc că am fost șocați de cum funcționează justiția în România. Asta e, așteptăm motivarea, facem apel și ne rugăm la judecători care să vadă adevărul și dreptatea”, a continuat el.