Guvernul a aprobat pensii cu aproximativ 1.000 de lei mai mari. Când vor intra românii în posesia lor

În ședința de joi, 16 iunie, prin intermediul unei OUG, Guvernul a decis acordarea sumei de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public ce primesc mai puțin de 2.000 de pe lună. Banii vor intra pe carduri și vor fi acordați o singură dată, luna următoare.

Joi, 16 iunie, prin intermediul unei OUG adoptate de căte Guvern, s-a decis ca pensionarii care primesc mai puțin de 2.000 de lei pe lună să beneficieze de 700 de lei în plus, în luna iulie, o singură dată.
Pe lângă cei peste 300.000 de pensionari care primesc, începând de astăzi, 20 iunie, 250 de lei în plus la pensie, din luna iulie, încă 1,3 milioane de oameni, cu pensii mai mici de 2.000 de lei, vor primi încă 700 de lei.

În cadrul unei emisiuni difuzate la România TV, Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că, în lune iulie, mai mult de 3,2 milioane de pensionari urmează să primească încă 700 de lei.
Inițial, se stabilise ca doar persoanele cu pensii sub 1.600 de lei să beneficieze de această sumă.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 pentru primul pachet social care a reprezentat, atunci, pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi, din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se pe unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, să implementăm al doilea pachet social cu acele carduri şi acele vouchere electronice, pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an şi am considerat atunci o categorie vulnerabilă pensia care se încadrează în jurul pensiei medii.

Acum, considerăm că evoluţia preţurilor, fiind cea pe care o ştim cu toţii, trebuie să depăşim un pic pensia medie. Şi, dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari, 3,2 milioane de seniori ai României vor beneficia de această nouă măsură”, a spus Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Marcel Ciolacu a vorbit despre creșterea pensiilor
Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul acestei luni, că decizia ca pensiile românilor să crească este una normală, luând în calcul valul de scumpiri care a îngreunat viața românilor în ultimele luni.

„Ca să ieșim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume și, mai ales, în UE. Am văzut și în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuția. Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici și pe pensionari, și nu este o pomană, este un drept al dânșilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată.

Știm foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puțin de șase luni de zile. Am văzut și efectele acestor pachete atât sociale cât și economice, am avut cea mai mare creștere, pe primul trimestru, din UE”, a spus Marcel Ciolacu.