Cod Rutier 2022. Închisoare pe viaţă pentru şoferii băuţi

Modificarea propusă a legii a fost anunțată pentru prima dată în 2017 și intră în vigoare marți pe teritoriul Marii Braitanii.

Șoferii care uci.d ar putea primi condamnări pe viață ca parte a modificărilor legislative care vor intra în vigoare săptămâna aceasta în Marea Britanie.

Judecătorii vor putea pronunța condamnări pe viață pentru șoferii periculoși care ucid și șoferii neglijenți care uci.d în timp ce sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Pedeapsa actuală pentru fiecare infracțiune este de maximum 14 ani de închisoare. „Cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea întregii vieți în spatele gratiilor”, a spus Secretarul britanic de Justiție Dominic Raab, citat de BBC.

Cod Rutier 2022. Modificările intră în vigoare ca parte a Legii privind poliția, criminali.tatea, sentința și instanțele. Noua legislație va crea, de asemenea, o infracțiune de vătămare gravă prin conducere neglijentă, ceea ce înseamnă că și cei care provoacă răni pe termen lung sau permanente se confruntă cu pedepse mai aspre.

Modificarea propusă a legii a fost anunțată pentru prima dată în 2017 și intră în vigoare marți.

Limitele de alcoolemie pentru Anglia, Tara Galilor si Irlanda de Nord sunt aceleasi, pentru Scotia sunt un pic diferite. Limitele de alcoolemie in UK sunt:

  • 35 micrograme de alcool in 100ml de aer respirat (22 in Scotia)
  • 80 miligrame de alcool in 100ml de sange (50 in Scotia)
  • 107 miligrame de alcool in 100ml de urina (67 in Scotia)

Cu doar 20-50mg de alcool in 100ml de sange, sansele de a fi implicat intr-un accident fatal pot creste cu 37%, spun cei de la World Health Organisation.

Cat poti sa bei si sa conduci legal in UK?

Chiar daca limitele alcoolemiei in UK sunt foarte stricte si bine definite, este imposibil sa calculezi cate pahare de bautura alcoolica poti bea si sa poti conduce legal – este diferit de la persoana la persoana.

Rata de absortie a alcoolului in corp depinde de foarte multi factori cum ar fi: sex.ul, greutate, metabolism, ce ai mancat in ziua respectiva, tipul de alcool pe care l-ai baut sau nivelul de stres.

Unii pot fi in limitele legale dupa un pahar sau doua, in timp ce altii pot fi peste limita dupa doar un pahar.

O sa o spunem inca o data, daca planuiesti sa conduci, este mai bine sa nu bei alcool.