Va fi obligatorie din nou masca de protecție? Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Alexandra Rafila

Cazurile au crescut considerabil în ultima perioadă, iar autoritățile se gândesc deja la noi măsuri pentru prevenirea virusului. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat despre strategia Guvernului pentru eventualele restricții cu privire la valul 6 de COV.ID-19. Iată dacă va fi obligatorie din nou masca de protecție!

România a scăpat de restricțiile împotriva C.OVID-19 în urmă cu patru luni, însă a început și cel de-al șaselea val pan.demic, iar cazurile cresc după o zi pe alta. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat despre strategia Guvernului pentru eventualele restricții în noul val de COV.ID-19.

Ministrul Sănătății a mărturisit că nu se impun restricții momentan, însă este recomandat ca populația să poarte masca de protecție în spațiile aglomerate sau cele închise. Pentru prevenirea și răspândirea virusului este important ca persoanele care se deplasează cu mijloacele de transport să poarte masca de protecție.

„Ministerul Sănătății nu poate impune niciun fel de restricții în afară de utilizarea măștii în spațiile medicale, pentru că acolo există o prevedere legală din anul 2016 în ceea ce privește limitarea transmiterii nosocomiale, a infecțiilor în general, iar pentru infecția cu SAR.S-C.oV-2 am făcut recomandări foarte clare populației, utilizarea măștii în spațiile aglomerate, închise. Și mijloacele de transport în comun fac parte din această categorie. De asemenea, igiena individuală și, în măsura în care este posibil, evitarea aglomerației.

În plus, un lucru pe care poate să-l facă absolut oricine, mai ales acum, în sezonul cald, este aerisirea permanentă sau periodică, dar cât mai frecventă, a spațiilor închise acolo unde își desfășoară activitatea mai multe persoane. Este o măsură simplu de aplicat și care previne transmiterea acestei boli“, a spus Alexandru Rafila, potrivit DCNews.ro.

Se vor impune noi restricții?
Deși cazurile au crescut, Alexandru Rafila susține că momentan nu există probleme în spitale, motiv pentru care nu vor fi impuse noi restricții, însă fiecare trebuie să respecte măsurile de protecție.

„Nu este cazul! În momentul de față monitorizăm situația din spitale și nu există probleme în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale. Dacă situația din acest punct de vedere devine îngrijorătoare, pot fi discuții pe care o să le aducem în atenție, dar nu este cazul pentru moment și nu cred că are rost să facem scenarii și să îngrijorăm într-un mod nejustificat populația.

Trebuie, însă, și dvs, dar și noi ca autorități, să pledăm pentru respectarea măsurilor individuale de protecție“, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit sursa citată.