Masca de protecţie ar putea deveni obligatorie”. Anunțul făcut de Nelu Tătaru. Când ar putea fi reintroduse restricțiile

Nelu Tătaru susține că masca de protecție ar putea fi obligatorie din nu, deoarece numărul cazurilor este din ce în ce mai mare. Luni, 11 iulie, s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri, iar un astfel de număr a fost raportat, pentru ultima dată, în luna martie.

Nelu Tătaru a transmis faptul că, din cauza numărului tot mai mare de infectări, este posibil ca masca să redevină obligatorie în viitorul apropiat.

Luni, 11 iulie, oficialii din Ministerul Sănătății, au declarat că au fost înregistrate peste 4.000 de cazuri de COV.ID-19, lucru ce ar putea duce la reintroducerea măștii de protecție.

„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu SA.RS – C.oV – 2 (COV.ID – 19). 792 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a spus Ministerul Sănătății, conform stirilekanald.ro.

În momentul de față, cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în: București (931), Cluj, Brașov, Constanța, Timiș, Iași, Prahova, Ilfov și Mureș, având între 100 și 280 de cazuri, în timp ce celelalte județe numără sub 100 de infectări.

Mai multe țări din Europa s-au întors la o parte din restricții. Mai exact, în spațiile închise, masca a fot reintrodusă, inclusiv în mijloacele de transport în comun. De asemenea, Nelu Tătaru susține că încă nu ne putem pronunța cu privire la valul șase, deși numărul de cazuri crește alarmant.

Restricțiile s-au întors într-o parte din Uniunea Europeană
„În câteva țări din Europa, s-a reintrodus masca de protecție în spațiile închise sau în transportul în comun. Daca evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură. Neavând acum un cadru legal, stare de alertă, nu putem face acum acest lucru. Nu putem obliga pe nimeni să poarte o mască.

Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și, atunci, putem vedea că avem un contact care poate duce la aceste infecții. Nu avem încă o transmitere comunitară și sper să nu avem, dar ține doar de noi.

Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem. Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar, în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum un an.