Se intorc restrictiile in Romania! Mai repede decat ne asteptam

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă, după ce numărul cazurilor a început din nou să crească într-un mod alarmant. În consecință, OMS a cerut reintroducerea restricțiilor, pentru ca situația să nu se înrăutățească.

Organizația Mondială a Sănătății vrea reintroducerea restricțiilor. Mai exact, este vorba de obligativitatea purtării măștii de protecție, pentru a stopa răspândirea virusului. Mai mult decât atât, OMS a declarat că noi restricții vor fi introduse, deoarece numărul cazurilor este din ce în ce mai mare.

Organizația Mondială a Sănătății susține că, din cauza faptului că un număr foarte mare de țări a renunțat la restricții, virusul C.OVID-19 a început din nou să se răspândească extrem de repede și susține că doar restricțiile pot ține lucrurile sub control.

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de CO.VID-19 continuă să crească, punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii care sunt încorsetaţi.

Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendinţa de creştere a numărului de dece.se”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, citează Sky News, conform romaniatv.net.

Alexandru Rafila a anunțat o creștere extrem de rapidă a cazurilor
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că numărul de infectări cu CO.VID-19 crește de la o săptămâna la alta și recomandă purtarea măștii, spre binele populației.

„Eu, personal nu cred ca se va ajunge la restrangerea activitatilor publice. Cred ca aceste valuri care vor mai aparea nu vor duce la sufocarea sistemelor de sanatate cum s-a intamplat în primele valuri ale pandemiei. Nu are rost sa opresti activitatile economice si sociale, nu are rost sa inchizi şcolile.

Mască recomand, nu ca obligativitate. În unitățile sanitare, da. Am rugat toți șefii unitățlilor sanitare să utilizeze masca. La nivelul populației, cred că este clar, am văzut deja oameni care poartă mască. Principalul loc în care se transmite virusul este în mijloacele de transport. Am avut prieteni care s-au infectat în avion.

Pentru a impune restrictii trebuie sa existe o decizie, care trebuie aprobata in Parlament, care să genereze o lege care să spună că este stare de alertă. În momentul acesta nu se poate”, a spus acesta.

În continuare, Alexandru Rafila a vorbit și despre recomandarea ca persoanele cu vârsta de peste 60 de să se va.ccineze cu doza a patra.