Se dau 275 de lei de persoană. Decizia intră în vigoare de la 1 septembrie. Cine va primi banii

Românii ar putea primi suma de 275 de lei de persoană din partea Statului, potrivit unui proiect de ordonanță care, încă de marți, 19 iulie, se află în dezbatere publică la Ministerul Muncii.

Românii ar putea să primească suma de 275 de lei din partea Statului, începând cu data de 1 septembrie. De marți, 19 iulie, proiectul de ordonanță care ar permite acest lucru se află în dezbatere publică la Ministerul Muncii.

Veniturile minime de incluziune i-ar putea face pe români să primească mai mulți bani
Prin intermediul legii 196/2016, românii ar putea să primească, de la 1 septembrie, aproximativ 300 de lei de persoană. Mai exact, actul normativ ar permite reglementarea veniturilor minime de incluziune.

Cu toate acestea, legea ar fi trebuit să intre în vigoare în luna aprilie a anului 2018, dar, din cauza faptului că termenul de aplicare a fost mutat, se pare că legea ar urma să fie aplicată începând cu data de 1 septembrie 2023.

Mai mult decât atât, autoritățile încă fac modificările necesare și, prin intermediul proiectului de OUG al Ministerului Muncii, Legea 196/2016 ar urma să fie modificată spre binele beneficiarului.

Cu alte cuvinte, se dorește ca venitul minim de incluziune să fie suficient cât pentru a asigura un nivel de trai minim familiilor și persoanelor care locuiesc singure și care, fie din punct de vedere social, fie din punct de vedere economic, nu au o situație foarte bună.

Mai mult decât atât, se dorește, de asemenea, ca riscul de sărăcie înregistrat în rândul tinerilor să scadă, în timp ce stimularea lor pentru a relua sau pentru a rămâne în școală că crească.

Ce persoane vor beneficia de ajutorul de 275 de lei?
Proiectul propune și actualizarea nivelurilor veniturilor și al cuantumurilor componentelor acordate. Majorarea nivelului maxim al venitului minim de incluziune ar urma să crească de la 260 de lei pentru un adult la 275 de lei, în cazul componentei de ajutor de incluziune.

Mai mult decât atât, este vorba și de o majorare de la 300 de lei pentru fiecare adult la 400 de lei, în cazul persoanelor în vârstă și o mărire de la 600 de lei pentru adult la 700 de lei, în cazul componentei de ajutor, dedicat familiilor cu copii.