Stațiunea Mamaia, mai ieftină decât Eforie Nord sau Costinești. Cât costă acum un șezlong? Se dă și bere gratis

Stațiunea Mamaia, mai ieftină decât Eforie Nord sau Costinești. Nu, nu este o glumă, ci este realitatea. Se pare că prețurile crescute au ”speriat” turiștii, așa că, acum, hotelierii din Mamaia sunt nevoiți să ia măsuri disperate, ca să își atragă din nou clienți. Așa se face că, cea mai de fițe stațiune, acum devine mai ieftină decât Eforie, Saturn sau Costinești.

Prețurile mari au ”speriat” turiștii. Așa se face că, în Mamaia, plajele extinse sunt aproape goale. La fel și hotelurile.

Stațiunea Mamaia, mai ieftină decât Eforie Nord sau Costinești
Numărul scăzut de turiști, comparativ cu cei de anul trecut, i-a făcut pe mulți proprietari să scadă prețurile, mai ales la două și trei stele, deși ne aflăm în plin sezon estival, când de obicei prețurile erau în creștere. Așa se face că, în prezent, exorbitanta stațiune Mamaia a devenit mai ieftină decât Eforie, Saturn sau Costinești.

Plajele mari par să fie mai goale ca niciodată. Dacă până de curând, prețturile șezlongurilor erau unele mari, acum au apărut anunțuri cu reduceri de preț, dar și alte oferte speciale. Unii manageri de plajă s-au gândit ca în prețul șezlongului de 25 de lei să includă o băutură răcoritoare sau o bere.

Așadar, dacă în anii trecuți în Mamaia un șezlong se închiria cu cel puțin 50 de lei în cursul săptămânii, acum, media de închiriera este de 25 și 30 de lei, mai ieftin sau la fel ca în sudul litoralului.

Pentru o zi de parcare, în stațiunea Mamaia, turiștii trebuie să plăteascp 96 de lei. Așa se face că lipsa turiștilor și parcările scumpe i-au făcut pe hotelieri să reducă tarifele, chiar dacă ne aflăm în plin sezon estival.

Proprietarii de restaurante nu au făcut încă reduceri chiar dacă au multe mese libere. În același timp, reprezentanții primăriei Constanța au transmis că se va decide dacă parcarea din Mamaia va rămâne 96 de lei pe zi.

Cât costă o ciorbă la ‘’împinge tava’’ în Mamaia
Un proprietar al unui terase din Mamaia este revoltat de faptul că sunt zile în care terasa lui este goală, iar angajații nu au de lucru. El spune că prețurile sunt cu doar 2-3 lei mai mari decât înainte de pand.emie.

‘’Înainte de pandemie aveam prețurile cu 2-3 lei mai mici. Atunci era plin de lume, acum dacă am două mese pe terasă e bine. Sunt zile în care angajații stau degeaba și nu au ce face pentru că nu vine nimeni’’, a spus acesta.

Pentru o porție de sarmale, varză călită sau pui în sos alb turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar între 20 și 30 de lei. O porție de ciorbă, care se presupune a fi cel mai ieftin fel de mâncare din meniu, costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei.