Meteorologii au schimbat iar prognoza. Vremea face prapad in Romania

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis noi avertizari de cod galben si portocaliu. Astfel, pe parcursul zilei de marti (26 iulie) valul de caldura se va extinde in cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In general temperaturile maxime se vor situa intre 33 si 37 de grade.

COD PORTOCALIU
De asemenea, a fost emisa avertizare COD PORTOCALIU val de caldura in intensificare si disconfort termic accentuat pentru 26 iulie.

„Marti (26 iulie) in Banat, Crisana, Oltenia si local in Muntenia si vestul Transilvaniei si al Maramuresului valul de caldura se va intensifica. In general dupa-amiaza se vor inregistra valori termice de 37…39 de grade, iar noaptea nu vor cobori sub 20…22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati”, a transmis ANM.

Spre seara, meteorologii anunta furtuni.

„ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN
de intensificari ale vantului, vijelii pentru intervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00.

In vestul si nord-vestul tarii vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului si vijelii (viteze la rafala de peste 55…70 km/h), descarcari electrice si izolat averse torentiale”, anunta meteorologii.

Valul de canicula va continua si in zilele de miercuri, joi si vineri. ANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICA COD GALBEN si se asteapta val de caldura, disconfort termic ridicat.

„In intervalul mentionat valul de caldura se va mentine in special in jumatatea de sud a tarii, disconfortul termic va fi ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In general temperaturile maxime se vor situa intre 33 si 37 de grade.

Valul de caldura va continua si in urmatoarea perioada, cu precadere in sudul si sud-estul tarii”, potrivit ANM.
Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de val de caldura persistent si disconfort termic accentuat pentru 27 iulie, in Oltenia si Muntenia. In general dupa-amiaza se vor inregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor cobori sub 20…22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie), local in zonele de munte si in centru, iar dupa-amiaza si in noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) si in regiunile sudice si sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata.