Rezultat BOMBĂ pentru David Popovici în Australia! Șoc în lumea natației

David Popovici se află zilele acestea în Australia, acolo unde au loc Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt. Sportivul legitimat la Dinamo o obținut calificarea în finală. El speră să obțină joi o medalie în proba de 100 metri liber, însă a sacrificat o altă cursă pentru a-și putea atinge obiectivul.

David Popovici, decizie neașteptată la CM de la Melbourne

Calificat cu al 5-lea timp în finală, David Popovici a ales să sacrifice cursa de 400 de metri pentru a se putea concentra pe proba de 100 metri liber. Sportivul legitimat la CS Dinamo București a terminat pe locul 7 în seria în care a făcut parte. Însă joi va încerca să își devanseze adversarii, pentru a obține o nouă medalie de aur.

Marea finală de la 100 m liber va avea loc joi, de la ora 10:42 (ora României). Pe lista finaliștilor se mai găsesc următorilor sportivi: Jordan Crooks, Maxime Grousset, Kyle Chalmes, Thomas Ceccon, Pan Zhanle și Tom Dean.

În ceea ce privește proba de 400 de metri, aceasta este programată tot joi. Cursa va începe de la ora 12:31 (ora României).

”Încă învăț și voi mai învăța ceva și în finală”

Chiar dacă cursele în bazin scurt nu se numără printre preferatele lui, David Popovici va încerca să se impună și la Campionatul Mondial de la Melbourne.

Îndrăgitul înotător nu se aștepta să obțină un nou record mondial cu ocazia participării la Mondialul din Australia.

Nu credeam că voi mai doborî recorduri de juniori anul acesta, dar se pare că am făcut-o, așa că a fost o surpriză plăcută. Nu credeam că voi înota atât de repede, dar uneori mă pot îndoi de mine. Cred că sunt cel mai mare critic al meu.

Încă învăț și voi mai învăța ceva și în finală. Am înotat bine, dar cumva împotriva voinței mele pentru că încă urăsc bazinul scurt. Trebuie să mă adaptez, dar lucrurile arată bine. În prezent învăț și tocmai am venit de la o lecție. Mâine, în finală, încă o dată, voi merge la curs.”, a declarat David Popovici, conform publicației swimmingworldmagazine.com.