Vestea momentului pentru românii cu pensii până în 2000 de lei! Anunțul făcut de Marcel Boloș

Sunt vești importante pentru românii care încasează pensii până în valoarea de 2000 de lei. Anunțul a venit din partea Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș. Potrivit informațiilor, au fost efectuate peste 116.000 de plăți în valoare de 37 de milioane de lei, în primele zile de când a fost implementat cardul de energie.

Începând cu data de 20 februarie 2023, cardurile de energie au putut fi utilizate pentru plata facturilor restante și curente. Plata se poate face direct la poștaș, la oficiul poștal sau online.

La doar câteva zile după ce a fost implementat cardul de energie, au fost efectuate peste 116.000 de plăți în valoare de 37 de milioane de lei, iar 10% dintre plăți au fost făcute în mediul rural. Până la această dată, au fost distribuite carduri pentru 1,7 milioane de gospodării. În perioada următoare, alte sute de mii de carduri de energie vor fi distribuite.

„De la 20 februarie, în primele trei zile în care s-au putut utiliza cardurile de energie, cei 6.000 de oficianţi ai Poştei Române au încasat peste 100.000 plăţi, în valoare totală de 31 milioane de lei.

Alte 10.000 de plăţi au fost efectuate prin intermediul aplicaţiei web pe care Poşta Română o pune la dispoziţie beneficiarilor. Până la momentul publicării prezentului comunicat s-au efectuat 116.268 de plăţi, în valoare de 37 de milioane de lei”, a transmis, pe 24 februarie, instituția, arată Agerpres.

Ce a transmis Marcel Boloș?

Marcel Boloș, MIPE, a susținut, în cursul zilei de vineri, 24 februarie 2023, faptul că plata facturilor poate fi efectuată la peste 6000 de oficianți, dar și la cei 11.000 de poștași. Evident, plățile pot fi făcute și online.

„Vedem că mobilizarea este generală, avem peste 6.000 de oficianţi la care se pot efectua plăţile, alţi 11.000 de poştaşi pot încasa direct la domiciliile beneficiarilor şi avem şi plata online. Cea din urmă se pare că generează mare interes, a fost folosită deja de peste 10.000 de români şi media este în creştere. În ceea ce priveşte informaţiile apărute în spaţiul public despre eventuale cozi în teritoriu, înţeleg că fluxul la nivel naţional a funcţional normal şi au fost doar mici cazuri izolate în care oamenii au stat să aştepte ceva mai mult.

Procesul se rodează de la o zi la alta, cei care au primit cardul să nu uite că pot utiliza prima tranşă de 700 de lei până la vară, deci nu este nicio grabă, sunt fonduri pentru toată lumea. Iar cei care întâmpină dificultăţi pe parcursul implementării programului vor primi sprijin prin call-center-ul dedicat. Personal, vreau să îi asigur pe toţi cei îndreptăţiţi să primească acest sprijin că banii alocaţi din fonduri europene pentru acest program vor ajunge la ei”, a spus Marcel Boloș.